Κυριακή, 22 Μάιος 2016 13:41

ΣΔΥΜ: "Διαρκές στοίχημα η ραγδαία άνοδος του Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας"

Γράφτηκε από τον
ΣΔΥΜ: "Διαρκές στοίχημα η ραγδαία άνοδος του Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας"

 

Την συνεχόμενη άνοδο του Γύρου της Καλαμάτας επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, τονίζοντας η άνοδος του αγώνα είναι ένα διαρκές στοίχημα για το σύλλογο.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Μέσα από τις αγωνιστικές και άλλες εκδηλώσεις του, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας  Μεσσηνίας προσπαθεί να διαδώσει το Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό γιατί πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα καθενός και πρέπει στον οποιονδήποτε να παρέχονται οι ευκαιρίες αλλά και τα μέσα να αθλείται.

Τα τελευταία χρόνια, ο Αγώνας Δρόμου της Καλαμάτας παρουσίασε μια ραγδαία άνοδο και η αρχή της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του Συλλόγου, μας βρήκε με τον αριθμό των συμμετοχών να φθάνει στα 10 χιλιόμετρα τους 835,  με το 85% από αυτούς να είναι συντοπίτες μας, δείχνοντας ότι η πόλη μας κερδίζει το στοίχημα του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού.

Χρονιές-ορόσημο για τον αγώνα είναι:

Το 2010, έτος από το οποίο ξεκινάει η συνεχής αύξηση των συμμετοχών (το 2009 μόλις ξεπέρασαν τις 100) και η περαιτέρω πλαισίωση του Συλλόγου από άτομα με διάθεση να υπηρετούν τους σκοπούς του και όχι να καρπώνονται από αυτόν.

Το 2014, έτος κατά το οποίο καθιερώνεται η διοργάνωση του αγώνα του δυναμικού βαδίσματος, με σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων, πολλοί εκ των οποίων γνωρίζουν τον Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό μέσω αυτού του αγωνίσματος.

Ευχαριστούμε τους φορείς και τους χορηγούς που υποστήριξαν, τους Μεσσήνιους από όποιο πόστο και αν "έτρεξαν" τον αγώνα μας, αλλά και τους φίλους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Η αγάπη και η αθρόα συμμετοχή του κόσμου θέτουν πλέον μεγάλα στοιχήματα για τον ΣΔΥ Μεσσηνίας, που θα προσπαθεί να τα υλοποιεί για να υπάρχει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα».