Σάββατο, 21 Μάιος 2016 13:07

ΠΟΛΟ: Ο ΝΟΚ προκρίθηκε στη β' φάση του πρωταθλήματος μίνι παίδων

Γράφτηκε από τον

 

Στην προκριματική φάση του πρωταθλήματος μίνι παίδων στην Πάτρα συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας. Εγιναν οι αγώνες του 13ου ομίλου με την συμμετοχή του Ν.Ο. Πατρών, της Ν.Ε. Πατρών, του Ν.Ο. Καλαμάτας και του Ν.Ο. Αργοστολίου. 

Στην πρώτη φάση του θεσμού πήραν μέρος 51 ομάδες από όλη την Ελλάδα χωρισμένοι σε 13 ομίλους (6 στην Αττική, 3 στην Θεσσαλονίκη, 1 στην Πτολεμαΐδα, 1 στον Βόλο, 1 στα Χανιά και 1 στην Πάτρα). 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας που βρίσκεται σε ανασυγκρότηση των ακαδημιών του τμήματος υδατοσφαίρισης, μετά από απουσία 5 ετών από την κατηγορία Mini παίδων (τελευταία συμμετοχή σε πρωτάθλημα Mini παίδων ήταν τον Ιούνιο του 2011), όχι μόνο συμμετείχε στους αγώνες αλλά κατάφερε να είναι ανάμεσα στις 38 ομάδες που προκρίθηκαν για την δεύτερη φάση του θεσμού. 

Πρόκειται για ένα θετικό βήμα η πρόκριση στην επόμενη φάση δήλωσε ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης Μπακολιάς, μετά από απουσία αρκετών ετών στις ηλικίες κάτω των 13 ετών: "Καταφέραμε να φέρουμε πολλά μικρά παιδιά στο άθλημα της υδατοσφαίρισης και να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω σε μια μεγάλη βάση παιδιών ώστε σε βάθος 3 - 5 ετών, σταδιακά να ενσωματωθούν στην ανδρική ομάδα. Βέβαια σημαντικός παράγοντας στην μεγάλη προσέλευση παιδιών έχει παίξει και η άνοδος της θερμοκρασίας στην πισίνα τους χειμερινούς μήνες από πλευράς δήμου Καλαμάτας κάτι βοήθησε ώστε να έρθουν νέα παιδιά, καθώς και η βοήθεια δύο νέων εξειδικευμένων συνεργατών του Νίκου Παναγιώταρου και του Αλέξανδρου Ντι Μπενεντέττο οι οποίοι είναι και παίκτες στην ανδρική ομάδα προερχόμενοι από τις ακαδημίες του συλλόγου. Η προσπάθεια των παιδιών στην Πάτρα ήταν αξιόλογη αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία διεξαγωγής φιλικών παιχνιδιών (δόθηκαν μόνο ένα στην Καλαμάτα τον Νοέμβριο και 1 στην Αθήνα τον Δεκέμβριο)".

Αναλυτικά η εικόνα των παιχνιδιών έχει ως εξής:

ΝΕ Πατρών - ΝΟΚ  13 - 5

1ο επτάλεπτο 2-1, 2ο 2-2, 3ο 2-1, 4ο 7-1. Αποβολές 2 υπέρ, 4 κατά. Πέναλτι 2 υπέρ, 1 κατά. Σκόρερ: 3 Μάλαμας Κώστας και από 1 Μαρλαντής Θεοδόσης και Κωνσταντόπουλος Δήμος. Πάλεψε το παιχνίδι για τρία επτάλεπτα στα ίσα ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας απέναντι στους πιο έμπειρους Πατρινούς, αλλά η έξοδος από το ματς με 3 αποβολές στα μέσα του 3ου επταλέπτου, ενός από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας, του Κωνσταντόπουλου Δήμου, έγειρε το ματς προς την πλευρά της ΝΕΠ.

ΝΟ Αργοστολίου - ΝΟΚ  8 - 14

Με φουλ επίθεση και ασφυκτικό πρες από την αρχή του παιχνιδιού ο Ναυτικός Όμιλος Καμάτας δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο. Περίοδοι: 1-5, 0-5, 2-3, 4-1. Αποβολές: 2 υπέρ και 2 κατά. Σκόρερ: 7 Κωνσταντόπουλος Δήμος, 4 Νικολακέας Δημήτρης, 3 Μάλαμας Κώστας.

ΝΟΚ - ΝΟ Πατρών  3 -26

Στο τελευταίο παιχνίδι οι μικροί του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση απέναντι σε μία ομάδα που πολύ πιθανό όχι μόνο να μπει στην οκτάδα, αλλά ίσως και να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Περίοδοι 0-8, 2-4, 0-9, 1-5 Αποβολές: 4υπέρ και 4 κατά. Σκόρερ: 2 Μάλαμας Κώστας και 1 Μαρλαντής Θεοδόσης.

Η επόμενη φάση θα διεξαχθεί στις 10-12/6.

Στην αποστολή συμμετείχαν οι: Ρούσσης Παναγιώτης, Σερεμετάκης Διονύσης, Τσιμικλής Δημήτρης, Δημόπουλος Θάνος, Καράμπελας Γιάννος, Γιάνναρης Γιώργος, Κωνσταντόπουλος Δήμος, Μάλαμας Κώστας, Μαρλαντής Θεοδόσης, Νικολακέας Δημήτρης, Περδικέας Παναγιώτης, Τσιλιάνος Γιώργος, Αδαμόπουλος Ντίνος, Χριστόφορος Παναγιώτης, Τσαλίκης Παναγιώτης.

Την αποστολή στην Πάτρα συνόδευσαν οι προπονητές Μπακολιάς Στάθης και Ντι Μπενεντέττο Αλέξανδρος καθώς και ο έφορος Σκαρπαλέζος Επαμεινώνδας και ο Αντιπρόεδρος του ομίλου Γιάννης Αδαμόπουλος.