Τετάρτη, 25 Μαϊος 2016 20:11

Ολα έτοιμα για τα "Παπαφλέσσεια" που φέτος συμπληρώνουν 60 χρόνια ζωής

Γράφτηκε από τον

Εξήντα χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος τα "Παπαφλέσσεια". Το μίτινγκ της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 13 Μαίου του 1956 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού ενώ η Σαββατιάτικη διοργάνωση θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο φιλοξενεί τα "Παπαφλέσσεια" εδώ και πολλά χρόνια.


Η φετινή διοργάνωση θα γίνει με Ελληνες αθλητές αλλά και 15 Κύπριους. Οι Ελληνες θα έχουν μάλιστα υψηλό κίνητρο καθώς τα 'Παπαφλέσσεια" συμπεριλαμβάνονται στις διοργανώσεις που αποτελούν κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας για τις διεθνείς διοργανώσεις της χρονιάς
Σήμερα οι εκπρόσωποι των διοργανωτών πραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου εξέφρασαν την ελπίδα για μια πετυχημένη διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος σημείωσε: "Τα Παπαφλέσσεια είναι πλέον θεσμός ενώ την περίοδο 1986-2014 είχαν διεθνή χαρακτήρα. Οι αθλητές φέτος έχουν κίνητρο να πιάσουν τα όρια για την συμμετοχής τους σε διεθνείς διοργανώσεις. Στο γήπεδο του Μεσσηνιακού έγιναν η πρώτη διοργάνωση το 1956".
Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος τόνισε: "Τα Παπαφλέσσεια συμπληρώνουν 60 χρόνια ζωής. Πέρασαν δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Ο Μεσσηνιακός αντιπροσωπεύει την αθλητική ιστορία της πόλης. Εχει παρελθόν, παρόν και μέλλον και καλό είναι να σταματήσουν κάποιοι τα πικρόχολα σχόλια για το σύλλογο».
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης επισήμανε ότι πρόκειται για μια διαχρονική διοργάνωση που προβάλλει την πόλη της Καλαμάτας και έχει την υποστήριξη του Δήμου ενώ στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται για την βελτίωση των εγκαταστάσεων τόσο στο Δημοτικό Στάδιο όσο και στους υπόλοιπους αθλητικούς χώρους της πόλης.
Η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα χαρακτήρισε σπουδαία αθλητική διοργάνωση τα "Παπαφλέσσεια", η οποία έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και  η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στηρίζουν την διοργάνωση και ευελπιστούν σε ωραίους αγώνες και μεγάλες επιδόσεις.

Χωρίς Τσάτουμα
αλλά με Τσάκωνα

Ο Μεσσήνιος άλτης Λούης Τσάτουμας δεν θα είναι στα "Παπαφλέσσεια" καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό το προηγούμενο διάστημα και επέστρεψε στις προπονήσεις μόλις τις προηγούμενες μέρες. Θα αγωνιστεί όμως ο Λάκωνας Λυκούργος Τσάκωνας ο οποίος έρχεται με 10.27 στα 100 μέτρα ενώ φιλοδοξεί να χτυπήσει ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Παρών στο μίτινγκ της Καλαμάτας θα είναι και ο νεαρός Μίλτος Τέντογλου ο οποίος φιλοδοξεί να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στο μήκος, το οποίο κατέχει ο Λούηξς Τσάτουμας.
Οι αγώνες του Σαββάτου θα ξεκινήσουν το Σάββατο στις 5 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο και θα ολοκληρωθούν στις 8.30 μ.μ.

"Αποτρεπτικό το Στάδιο για
μεγάλους ξένους αθλητές"

Ο διευθυντής των αγώνων Δημήτρης Πουλόπουλος αποκάλυψε ότι υπήρξαν αιτήματα ξένων αθλητών για συμμετοχή στο μίτινγκ, όμως οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού τους απέτρεψαν φοβούμενοι πιθανούς τραυματισμούς λόγω της κακής κατάστασης του Δημοτικού Σταδίου.
"Είναι ένας αθλητικός θεσμός αναγνωρισμένος παγκόσμια. Ευχαριστούμε τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο και την Περιφέρεια καθώς το ότι συνεχίζουν να διεξάγονται τα "Παπαφλέσσεια" οφείλεται και σε αυτούς. Φέτος η διοργάνωση είναι ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα καθώς θα έρθουν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των 15 αγωνισμάτων που έχουμε. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν τα όρια για την συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα και στις διεθνείς διοργανώσεις και οι φίλαθλοι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ωραίους αγώνες και μεγάλες επιδόσεις. Είχαμε αιτήματα ξένων αθλητών να έρθουν να αγωνιστούν με δικά τους μάλιστα έξοδα. Ομως δεν τους δεχτήκαμε καθώς η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου είναι αποτρεπιτική για μεγάλους ξένους αθλητές και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού».
Από την άλλη πλευρά πάντως, ο κ. Πουλόπουλος τόνισε πως γίνεται προσπάθεια για την βελτίωση του Δημοτικού Σταδίου.