Παρασκευή, 27 Μάιος 2016 18:43

Είκοσι τρία «θετικά» δείγματα από το Λονδίνο

Γράφτηκε από τον

Μορφή χιονοστιβάδας έχει πάρει το θέμα με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές κι αθλήτριες που μετείχαν στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες και δημιουργεί ένα «μαύρο» σύννεφο εν όψει των Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, η Τελετή Εναρξης των οποίων θα γίνει στις 9 Αυγούστου.

Αυτή τη φορά η διαδικασία επανελέγχου 265 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, έφερε 23 νέα «θετικά» δείγματα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παρασκευή (27/5).

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αυτά αφορούν αθλητές πέντε αθλημάτων, από έξι διαφορετικές χώρες.  Μάλιστα, η έρευνα επικεντρώνεται σε αθλητές κι αθλήτρις που έχουν προκριθεί ή προσπαθούν να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Οι 23 «ντοπέ» αθλητές προστίθενται στα 31 «θετικά» δείγματα, που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών κι αφορούσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Τα ονόματα των αθλητών και η τιμωρία τους αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τον επανέλεγχο και του β' δείγματος, που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να μεγαλώσει. Ήδη εξετάζεται ένα ακόμα δείγμα από τη διοργάνωση του Πεκίνου.

Πηγή: sentragoal.gr