Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 18:49

Πρωτιά στην Κέρκυρα για την «Navarino Junior Golf team»

Γράφτηκε από τον

Η «Navarino Junior Golf team» είχε εντυπωσιακή παρουσία στο 42ο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Golf της Κέρκυρας καθώς ο καλύτερος παίκτης της κατατάχθηκε πρώτος στο ανδρικό πρωτάθλημα ενώ στο σύνολο η ομάδα κατέκτησε 6 μετάλλια!

Συγκεκριμένα, ο μόλις 15χρονος Παναγιώτης Πανταζόπουλος από τους Γαργαλιάνους, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ανδρών και έγινε ο νεότερος παίκτης στα 42 χρόνια ιστορίας του θεσμού που πετυχαίνει τόσο υψηλή διάκριση!
Η ομάδα golf της Costa Navarino δημιουργήθηκε το 2010, αρχικά με 10 παιδιά και σήμερα, μέσα από τη διαδικασία υποτροφιών και επιλογής που ακολουθείται, αριθμεί 50 μέλη.  Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι οι παίκτες να βρίσκονται στην ηλικία των 6-16 ετών και να διαμένουν στη Μεσσηνία. Η υποτροφία περιλαμβάνει εβδομαδιαία προπόνηση, στολές και συμμετοχές σε αγώνες. Η πρώτη συμμετοχή σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος ήταν το 2013, ενώ πλέον η ομάδα παίρνει μέρος σε αγώνες που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Golf, αλλά και σε διεθνή τουρνουά. Οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας καλούνται στην Εθνική Ομάδα Νέων και Ανδρών. 
Το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα της Κέρκυρας είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Golf, ενώ παραδοσιακά συμμετέχουν σε αυτό παίκτες από την Εθνική Ομάδα, αλλά και από το εξωτερικό.
Η συμμετοχή αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την ομάδα της Costa Navarino, η οποία, εκτός από τον πρώτο νικητή, αποτελείται επίσης από τους Κωνσταντίνο Κοτσοβό (νικητή στην κατηγορία νέων), Θεοδόση Αθανασόπουλο, Βαγγέλη Κατσιρούμπα και Χρήστο Πανταζίδη, που διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες.
Αυτή η «πρωτιά» στην μεγάλη κατηγορία ενός τόσο σημαντικού Ελληνικό τουρνουά καταδεικνύει την αλματώδη ανάπτυξη της ομάδας της Costa Navarino μέσα σε 5 μόλις χρόνια.