Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016 15:40

Στον Ταΰγετο γιόρτασε ο Ευκλής την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Γράφτηκε από τον

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου», οι πεζοπόροι του Ευκλής συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, ενώ πραγματοποίησαν και πεζοπορία στα Κοντοβούνια.

Συγκεκριμένα, η περίπου 3,5 ωρών πεζοπορία, ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους φίλους του Ευκλή να απολαύσουν την άγρια ομορφιά του βουνού και του δάσους, ανακαλύπτοντας συγχρόνως κατάλοιπα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο παρελθόν, όπως ένα παμπάλαιο, πέτρινο, παραδοσιακό αλώνι, φτιαγμένο με μοναδική μαστοριά. 

Με το πέρας της πεζοπορίας πήραν μέρος στην οργανωμένη εορταστική εκδήλωση των «Φίλων του Ταϋγέτου», κατά τη διάρκεια της οποίας απόλαυσαν τα πλούσια εδέσματα και το γλέντι με ζωντανή μουσική, που προσέφεραν οι διοργανωτές. Οι πεζοπόροι του Ευκλή ευχαρίστησαν θερμά το σύλλογο  «Οι Φίλοι του Ταϋγέτου» και τον Πρόεδρό του Κωνσταντίνο Μπαρσίνικα για την πρόσκληση στην παραπάνω εκδήλωση.

Επόμενες πεζοπορικές εξορμήσεις του Ευκλή θα είναι η συμμετοχή στην ετήσια πεζοπορία στο Μαγκλαβά στις 19 Ιουνίου, ενώ στις 3 Ιουλίου θα διασχίσει το φαράγγι του Ριντόμου. Στην εξόρμηση αυτή ο Ευκλής έχει τη χαρά να φιλοξενεί την Αθηναϊκή πεζοπορική ομάδα «Ορεινές Περιπλανήσεις».

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τις δράσεις του συλλόγου στα προφίλ στο  Facebook Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής και Έφορος Πεζοπορίας Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής.