Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016 16:26

Το μέλλον της ιστιοπλοΐας στo μεσσηνιακό κόλπο

Γράφτηκε από τον

 

Ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και ο Αίολος Καλαμάτας ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν μια σπουδαία διοργάνωση, έχοντας βέβαια τη στήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Ο λόγος για το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist (μέχρι 11 χρονών), το οποίο θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου στο μεσσηνιακό κόλπο. Πάνω από 250 παιδιά θα λάβουν μέρος, ενώ μαζί με τους συνοδούς και τους επισκέπτες υπολογίζονται ότι αυτό το διάστημα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθούν 500 άτομα, τονώνοντας και την οικονομία.

Παράλληλα προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις (θα γίνουν γνωστές τις επόμενες μέρες), ενώ οι διοργανωτές καλούν τους γονείς να φέρουν τα παιδιά στη θάλασσα και να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός, δόθηκε χθες η πρώτη συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ και του Αίολου.

"Είμαι χαρούμενος γιατί άλλη μία φορά συνεργάζονται ο ΝΟΚ και ο Αίολος. Την προηγούμενη φορά που το έκαναν, το περιφερειακό πρωτάθλημα ήταν από τα καλύτερα και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα. Χρειάζονται λίγα πράγματα για να έρθει όλη η Ελλάδα στην Καλαμάτα. Με λίγη αγάπη στον αθλητισμό μπορούν να γίνουν θαύματα. Ευχαριστώ τους κ. Βγενή, Τσάμη, την Περιφέρεια και το Δήμο", δήλωσε ο Δημήτρης Κακαλίκας. Ο πρόεδρος του ΝΟΚ, αλλά και έφορος Νοτιοδυτικής Ελλάδας τόνισε ακόμα ότι: "Πρόσφατα στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας έγιναν δύο διοργανώσεις και είχαμε 300 αθλητές την κάθε φορά. Αυτό δείχνει ότι κάτι κινείται και πρέπει οι συμπολίτες και οι φορείς που ρυθμίζουν τις ζωές μας να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις".  Ακόμα προανήγγειλε ότι ο φετινός κολυμβητικός μαραθώνιος θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου με 16 συμμετοχές, η μία μάλιστα από τη Χαβάη!

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Αντωνία Μπούζα σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι αρωγός: "Σ' ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα συμβάλει στην τόνωση της επισκεψιμότητας σε μια δύσκολη περίοδο. 500 άτομα θα έρθουν στην πόλη και θα τους υποδεχτούμε με ιδιαίτερη χαρά. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν με τον καλύτερο τρόπο και αυτή η διοργάνωση θα μείνει στις καρδιές και στις ψυχές μας". 

Ο έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης δεν έκρυψε την επιθυμία των διοργανωτών που είναι να γίνεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο κύπελλο Optimist και ζήτησε από τους γονείς να φέρουν την παιδιά τους κοντά στο άθλημα. Ακόμα αισιοδοξεί ότι και η φετινή συνεργασία με τον Αίολο θα αποδώσει καρπούς όπως οι προηγούμενες, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής ευχαρίστησε: "Εκ μέρους του ΝΟΚ και του Αίολου τους φορείς, αλλά και τους τοπικούς επιχειρηματίες που στηρίζουν τη διοργάνωση. Εχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο υποστήριξης και μπορεί όποιος θέλει για μία ακόμα εβδομάδα να βοηθήσει. 

Παράλληλα με το πανελλήνιο κύπελλο, θα γίνουν και διάφορες εκδηλώσεις".