Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016 17:42

Ισχυρή παρουσία του ΣΔΥΜ στα "Παλαιολόγεια"

Γράφτηκε από τον
Ισχυρή παρουσία του ΣΔΥΜ στα "Παλαιολόγεια"

 

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 110 αθλητών πραγματοποιήθηκε στο Μυστρά το Σάββατο 28 Μαΐου ο 10ος Παλαιολόγειος δρόμος συνολικής απόστασης 21 χιλιομέτρων.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης και ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού "Παλαιολόγεια 2016".

Οι δρομείς συγκεντρώθηκαν στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά, απ΄ όπου δόθηκε η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα και διέσχισαν μια κυκλική διαδρομή 21χλμ,. περνώντας κάθετα σχεδόν ολόκληρη την πόλη της Σπάρτης.

Μετά τον τερματισμό στο σημείο της αφετηρίας, απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ βραβεύτηκαν και οι τρεις πρώτοι και πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας ήταν παρόν και σε αυτόν τον αγώνα και μάλιστα με ισχυρή παρουσία 22 αθλητών, όπου τόσο στη γενική κατάταξη, όσο και στις ειδικές κατηγορίες είχαν ιδιαίτερες διακρίσεις.

Συγκεκριμένα στους άντρες 1ος στη γενική κατάταξη ήρθε ο Εμιλιάνο Κάνο με χρόνο 1:24:49 και στις γυναίκες 2η και 3η θέση στη γενική κατάταξη κατέλαβαν οι Σταυρούλα Μπάκα και η Γιώτα Ασημάκου αντίστοιχα, μάλιστα με τον ίδιο χρόνο 1:47:30.

 

Στις επιμέρους κατηγορίες, στους άντρες στη κατηγορία 30-45 και τις τρεις θέσεις κατέλαβαν αθλητές του ΣΔΥΜ, πρώτος ο Ηλίας Νικολόπουλος, δεύτερος ο Αλέξανδρος Καρκασίνας και τρίτος ο Γιάννης Φλώρος. Ενώ στην κατηγορία 46-59 πρώτος ήταν ο Αθανάσιος Κλάδης.