Κυριακή, 01 Σεπτέμβριος 2013 00:30

Κάθε χρόνο και καλύτερα, λέει ο Πέτρος Παπαδόπουλος για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Κάθε χρόνο και καλύτερα, λέει ο Πέτρος Παπαδόπουλος για το τμήμα στίβου του Μεσσηνιακού

Ο Μεσσηνιακός δεν είναι απλά το αρχαιότερο σωματείο στη Μεσσηνία με 125 χρόνια ζωής αλλά ένας σύλλογος με μέλλον μιας και οι 472 νεαροί αθλητές που στελέχωσαν πέρυσι την ακαδημία του στίβου τον καθιστούν ως τον πολυπληθέστερο στο νομό με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.


Μεθαύριο Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα αθλητική χρονιά που αρχίζει το πρώτο 15μερο του Σεπτέμβρη και ο Πέτρος Παπαδόπουλος που πασχίζει με όλες του τις δυνάμεις για το τμήμα του στίβου δίνει σήμερα την υπόσχεση πως οι μικροί αθλητές του συλλόγου θα περάσουν έναν ακόμα πιο διασκεδαστικό χειμώνα, συνδυάζοντας τη μάθηση με την άθληση κατά το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή»!
«Στο ταξίδι που κάναμε στην Αθήνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα κολακευτικά σχόλια από ανθρώπους του στίβου και του αθλητισμού γενικότερα ήταν αρκετά και αποτελούν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για όλους εμάς που προσπαθούμε καθημερινά αφιερώνοντας ότι έχει ο καθένας ώστε η ακαδημία στίβου του Μεσσηνιακού να είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα» μας είπε αρχικά ο Πέτρος Παπαδόπουλος, η... ψυχή του στιβικού Μεσσηνιακού που μαζί με το επταμελές τεχνικό τιμ (Τριανταφυλλόπουλος, Καλυβιώτης, Ντόλου, Χαντζή, Σταυρόπουλος, Κορωνιού, Κοστρίβα) προσπαθούν καθημερινά για την πρόοδο όλων των αθλητών από ηλικίας 5 ετών.
Ωραία όλα αυτά αλλά πως μπορεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο να σταθεί στα πόδια του τη δύσκολη εποχή της κρίσης; «Στη δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε οι χορηγοί είναι εκείνοι που μας στηρίζουν και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε απολύτως τίποτα» υποστηρίζει ο Πέτρος Παπαδόπουλος που κατηγορεί τον πρόεδρο και βασικό χρηματοδότη του ποδοσφαιρικού τμήματος Σταύρο Παπαδόπουλο ότι δεν τήρησε όσα υποσχέθηκε πριν από μερικά χρόνια περί οικονομικής στήριξης όλων των τμημάτων του συλλόγου: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον κ. Παπαδόπουλο, ίσα ίσα που εκτός από συμπατριώτες έχουμε και το ίδιο επίθετο. Το παράπονό μου και το οποίο μάλιστα δεν δίστασα να εκφράσω δημόσια σε μία από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ότι αγνοεί το στίβο παρ’ ότι είχε υποσχεθεί κατά το παρελθόν ότι θα δίνει κάθε χρόνο 5.000 ευρώ στα υπόλοιπα τμήματα εκτός ποδοσφαίρου για τις ανάγκες τους. Εμείς πιστέψαμε σε αυτή την υπόσχεση που είχε δώσει και με πολύ μεγάλο κόπο καταφέραμε πέρυσι να ανταποκριθούμε στις οικονομικές δυσκολίες. Η βοήθειά του στα «Παπαφλέσσεια» ήταν σημαντική, ο στιβικός Μεσσηνιακός όμως δεν είναι μόνο αυτοί οι αγώνες. Περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια τη νέα σεζόν, μιας και οι απαιτήσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες».
Ο ίδιος και οι συνεργάτες του αισιοδοξούν, πάντως, ότι τη νέα σεζόν ο σύλλογος θα σπάσει το... φράγμα των 500 αθλητών στο στίβο και βέβαια όσο κι αν οι επτά προπονητές έχουν όλη την καλή διάθεση, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταποκριθούν σε τόσο μεγάλο αριθμό: «Ηδη έχουμε αρχίσει να επεξεργαζόμαστε διάφορα εναλλακτικά πλάνα γιατί μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην πάει χαμένο ούτε ένα παιδί, όσο μικρό κι αν είναι στην ηλικία. Εκείνο για το οποίο μπορώ προσωπικά να δεσμευτώ είναι ότι οι νεαροί αθλητές των ακαδημιών θα διασκεδάσουν τη νέα χρονιά ακόμα περισσότερο στο Μεσσηνιακό, καθώς μας ενδιαφέρει να συνδυάζουν την άθλησή τους με τη μάθηση και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, παράλληλα με όσα μαθαίνουν στο σχολείο».
Ο αθλητισμός κέρδισε τον Πέτρο Παπαδόπουλο από πολύ νεαρή ηλικία. Λάτρεψε τις μεγάλες αποστάσεις και εξελίχθηκε σε κορυφαίο μαραθωνοδρόμο του νομού. Μαζί με ορισμένους άλλους Μεσσήνιους που είχαν τα ίδια ενδιαφέρονταν ίδρυσαν το Σύλλογο Δρομέων Υγείας, από τον οποίο αποχώρησε πριν μερικά χρόνια. «Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας ήταν μία παρέα ανθρώπων που είχαν πάθος με τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων κι έτσι ακριβώς λειτουργούσαμε, πολύ παρεϊστικα. Ο Μεσσηνιακός είναι ένα τελείως διαφορετικό μέγεθος, ένας τεράστιος σύλλογος με πολύ μεγάλη αθλητική παράδοση για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα. Επειδή ο σύγχρονος τρόπος ζωής απομάκρυνε κάπως τον κόσμο από τους αθλητικούς χώρους, εμείς έχουμε βάλει στόχο να ξαναβάλουμε τον αθλητισμό μέσα στα σπίτια του νομού και ειλικρινά είναι μεγάλη μας τιμή να μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους τόσες πολλές οικογένειες. Το μήνυμα που θα ήθελα εγώ να στείλω στα παιδιά και τους γονείς τους είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να συνδυάσουν την άθληση με τη μάθηση» κατέληξε ο Πέτρος Παπαδόπουλος.