Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 18:28

O Μαυρικάκης της ΑΕΚ νικητής στον Ποδηλατικό Δρόμο Ειρήνης στον Πύργο

Γράφτηκε από τον

Ο 21χρονος ποδηλάτης της ΑΕΚ Μιχάλης Μαυρικάκης της κατηγορίας Νέων Ανδρών κυριάρχησε σε όλες τις κατηγορίες στο κυριακάτικο τελευταίο αγώνα αντοχής 130 χλμ του 7ου Ποδηλατικού Δρόμου Ειρήνης, με την επωνυμία «7th Criterium Olympic Race Of Peace».

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ποδηλατοδρόμος» σε συνεργασία με την Ε. Ο. Ποδηλασίας, τον Δήμο Πύργου, τη Δημοτική Κοινωφελή επιχείρηση ΔΗΚΕΠ και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνοµίας, του ΕΚΑΒ, του Νοσοκοµείου Πύργου, του Ερυθρού Σταυρού, του Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου, των εµπλεκοµένων Δήµων, της ΑΟΛΑΠ και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Ο Μιχάλης Μαυρικάκης έδειξε ότι μπορεί να διακριθεί στον ελληνικό χώρο τα επόμενα χρόνια. Ετρεξε στην κατηγορία των Νέων Ανδρών, όμως με πολύ καλή τακτική και ξεπέταγμα στα τελευταία 25 χλμ στο ύψος του Επικούρειου Απόλλωνα κατόρθωσε να υποσκελίσει όλους τους αντιπάλους του (συνολικά πήραν μέρος 80 αθλητές), και να τερματίσει πρώτος καλύπτοντας τα 130 χλμ με τον πολύ καλό χρόνο των 3 ωρών και 51 λεπτών. Ο κυριακάτικος αγώνας αντοχής 130 χλμ διεξήχθη επί δηµοσίας οδού µε εκκίνηση την κεντρική πλατεία Πύργου και διέλευση από Αρχαία Ολυµπία και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία που ανοίγει αποκλειστικά για τις ανάγκες του αγώνα, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Επικούρειο Απόλλωνα και τερµατισµό µπροστά στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, όπου και έγιναν οι απονομές. Δύο λεπτά πίσω από τον νεαρό πρωταθλητή της ΑΕΚ βρέθηκε στον τερματισμό ο Τάσος Κουρμπέτης του Κρόνου Νίκαιας. Με τον ίδιο χρόνο, χάνοντας όμως στο σπριντ, τερμάτισε 3ος στη Γενική Κατάταξη ο αθλητής του Αίολου, Γιώργος Νείλας. Την 3η θέση στην Κατηγορία των Ανδρών πήρε ένας άλλος αθλητής του Κρόνου Νίκαιας, ο Γρηγόρης Σουγατζόγλου, που τερμάτισε 4ος στη Γενική Κατάταξη. Στην Κατηγορία Νέων Ανδρών την 2η θέση πήρε ο Νίκος Ζέγκλης του Σπαρτιατικού και την 3η ο 20χρονος Εμιλιάνο Βίλα του Ποδηλατοδρόμου.

Ο Χρηστάκος πρώτος στους Εφηβους 

Στους Έφηβους πρώτος ήρθε ο Δημήτρης Χρηστάκος του Σπαρτιατικού με δεύτερο τον Βαγγέλη Παπαγιαννάκη του Αθλητικού Συλλόγου Πρόοδος, ενώ τρίτος κατετάγη ο Γιώργος Φριτζίλας του Σπαρτιατικού. Στο μοναδικό σπριντ του σημερινού αγώνα νίκησε ο αθλητής του ΠΕΣΑ Αστέρας, Γιάννης Σκόρδας, και πήρε το έπαθλο των 100 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του τριήμερου αγώνα τις εντυπώσεις κέρδισαν οι ποδηλάτες του Κρόνου Νίκαιας, που προπονούνται υπό τις οδηγίες του παλιού πρωταθλητή, Γιώργου Μανιάτη, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι αθλητές του Σπαρτιατικού και του διοργανωτή Ποδηλατοδρόμου. Πρώτος ο Μπούγλας στην ατομική χρονομέτρηση του Σαββάτου Στο χθεσινό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, που είχε ως αφετηρία και τερματισμό το Κατάκολο, κυριάρχησε στη Γενική Κατάταξη ο Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας καλύπτοντας τα 22,8 χλμ της διαδρομής σε 28 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα. Στην Κατηγορία των Νέων Ανδρών την 1η θέση πήρε ο συναθλητής του στον Κρόνο Νίκαιας, Ζήσης Σούλιος, με 29 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Στους έφηβους πρώτευσε ο Δημήτρης Χρηστάκος του Σπαρτιατικού, στους μάστερς ο Δημήτρης Καλογεράτος του ΠΟ Πατρών, στους μάστερς β’ ο Παναγιώτης Εξαρχόπουλος του Ποδηλατοδρόμου και στους μάστερς γ΄ ο Αλέξανδρος Σιατραβάνης της Νέας Ιωνίας.

Νικήτρια στις γυναίκες η Φασόη

Τέλος στα 16 χλμ των γυναικών την 1η θέση πήρε η Πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού Περιστερίου Χαϊδαρίου, Βαρβάρα Φασόη, με 19 λεπτά. Μετά το τέλος της διοργάνωσης ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του 7ου Ποδηλατικού Δρόμου Ειρήνης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, τόνισε φανερά ευχαριστημένος: «Όλα κύλησαν ομαλά. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή αθλητών και κόσμου και ευελπιστούμε στο μέλλον να διοργανώσουμε έναν ακόμη μεγαλύτερο αγώνα».