Παρασκευή, 17 Ιούνιος 2016 13:22

Χρονιά γεμάτη επιτυχίες για τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Για πρώτη φορά ο Ιππικος Ομιλος Καλαμάτας αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής Ελλάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα ιππασίας στην κατηγορία παίδων, με την πολυβραβευμένη αθλήτριά του Μελίνα Πεϊμανίδη.

Διακρίθηκε ακόμη στους Πανελλήνιους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Special Olympics με τους Ανέστη Μαραντίδη και Γιάννη Κατσογιάννη, οι οποίοι στην πρώτη τους συμμετοχή κατέκτησαν επάξια την 3η και την 5η θέση.

Με αφορμή τις παραπάνω επιτυχίες, οι ιθύνοντες του συλλόγου παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας. Ο προπονητής Νίκος Δρούγας τόνισε ότι ήταν: "Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες. Για πρώτη φορά ο σύλλογός μας βγήκε πρωταθλητής Ελλάδας με τη Μελίνα, η οποία μπήκε στην εθνική ομάδα και θα πάει το Σεπτέμβριο στους Βαλκανικούς αγώνες στη Ρουμανία. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και στον προπονητή της στην Αθήνα, αλλά και στους γονείς που στηρίζουν με πάθος αυτή την προσπάθεια".

Η γραμματέας του συλλόγου  Αντιγόνη Λύτρα - Μανωλακάκη είπε: "Είμαστε πολύ περήφανοι. Ηταν μια δημιουργική χρονιά για τον όμιλο, τους αθλητές και τους γονείς, με τη μεγάλη επιτυχία της Μελίνας. Δεύτερο σημαντικό η παρουσία του Ανέστη και του Γιάννη στα Special Olympics και η προοπτική να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές γιατί είμαστε ο μοναδικός επαρχιακός σύλλογος που συμμετέχει σε πανελλήνια πρωταθλήματα και διακρίνεται".

 

Ακόμα προανήγγειλε ότι από 11-15 Ιουλίου και 18 με 22 Ιουλίου θα γίνει θερινό καμπ στον όμιλο για παιδιά από 5 έως 15 ετών. Η παιδοψυχίατρος  Στεφανία Σπυροπούλου - Ξηρογιάννη μίλησε για τους  Πανελλήνιους Αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας Special Olympics που έγιναν πρόσφατα στο Μαρκόπουλο και τη μεγάλη επιτυχία των Μαραντίδη και Κατσογιάννη να διακριθούν (3η και 5η θέση), δείχνοντας ότι οι προσπάθειες 1,5 χρόνου απέδωσαν καρπούς.  Για την εμπειρία που βίωσαν μίλησαν και οι αθλητές. " Μου αρέσει το άλογο. Ημουν χαρούμενος και  δεν είχα άγχος στους αγώνες και έτσι πέρασα καλά. Κάθε μέρα κάνουμε προπόνηση για να δείξουμε την προσπάθειά μας. Αν αγαπάς ένα ζώο, σε αγαπά και αυτό", λέει ο Γιάννης Κατσογιάννης. Ο Ανέστης Μαραντίνης τόνισε επίσης ότι: "Δεν είχα καθόλου άγχος και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Το αγαπώ πάρα πολύ και γι' αυτό κάνω κάθε μέρα προπόνηση".