Σάββατο, 18 Ιούνιος 2016 12:06

Σήμερα ο Γύρος της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον

Ο 21ος Γύρος της Κυπαρισσίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο το απόγευμα σε μια γιορτή του αθλητισμού με ανοιχτή συμμετοχή και κατηγορίες για όλους.

Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για αυτό και κρατά τόσα χρόνια προσελκύοντας κάθε χρόνο δεκάδες αθλητές και απλούς πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι οι συμμετοχές έφτασαν τις 390 και στόχος φέτος είναι επαναληφθεί κάτι ανάλογο με ακόμη περισσότερες.

Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες έχουν αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων

17:45: 1000 μ. για παιδιά Δημοτικών Σχολείων (3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών).

18:15: 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες (3 κατηγορίες αγοριών και 3 κοριτσιών).

19:15: 10.000 μ. για αθλητές από 18 ετών και πάνω (κατηγορίες ανά 10 ετία ανδρών και γυναίκες).

19:15: 5.000 μ. Δυναμικό Βάδισμα για αθλητές όλων των ηλικιών.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας.

Για τα 1.000μ και τα 4.000μ. και Δυναμικό Βάδισμα δηλώσεις συμμετοχής και παραλαβή αριθμού 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

Ο αγώνας δυναμικού βαδίσματος μήκους 5000 μ. γίνεται με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της άσκησης, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή αθλητικών ικανοτήτων, να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και να χαρούν τη μοναδική εμπειρία ενός αγώνα. Για το λόγο αυτό δεν θα υπάρχει αξιολόγηση , κατηγορίες και κατάταξη. Σε αυτόν τον αγώνα όλοι θα είναι νικητές!

Θα δοθεί ταυτόχρονη εκκίνηση με τον αγώνα δρόμου των 10.000 μ. και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδρομή μόνο που βαδίζοντας θα τερματίσει ο αγώνας αφού συμπληρωθεί ένας κύκλος 5.000 μ. ως την πλατεία.

Όλοι όσοι λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους. Στους αγώνες θα υπάρχει γιατρός. 

 

Όλοι οι συμμετέχοντες στο Γύρο της πόλης θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα. Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Επιπλέον θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι-ες κάθε κατηγορίας.