Σάββατο, 18 Ιούνιος 2016 14:51

ΠΟΛΟ: Υποσχέσεις για το μέλλον άφησε η ομάδα μίνι παίδων του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον

 

Παρά την καλή προσπάθεια η ομάδα μίνι παίδων πόλο του ΝΟΚ στην Πάτρα αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, ωστόσο με την όλη παρουσία της έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Το τριήμερο 10-12/6 στην Πάτρα, στο πλαίσιο της β' φάσης του πρωταθλήματος μίνι παίδων ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης αλλά η απειρία των παιδιών σε δύσκολα παιχνίδια στέρησε στην ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο ΝΟΚ το πρωί του Σαββάτου αντιμετώπισε την ΝΕ Πατρών σε ένα παιχνίδι που καθόρισε και την πρόκριση στον επόμενο γύρο αφού ο ΝΟΚ χρειαζόταν μια νίκη που μόνο απέναντι στην ΝΕΠ υπήρχαν πιθανότητες επίτευξης. Η άλλη πατρινή ομάδα ο ΝΟΠ που είναι και φαβορί για τα μετάλλια δεν είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων του ΝΟΚ. Οι μικροί ξεκίνησαν μουδιασμένα το ματς και βρέθηκαν να χάνουν στο 1ο 7λεπτο 3-0. Στο 2ο επτάλεπτο η ομάδα βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της κλείνοντας την περίοδο ένα γκόλ πίσω 5-4. Με πολύ καλή ψυχολογία με την έναρξη της 3ης περιόδου έφερε το παιχνίδι στα ίσια και στα μέσα προηγήθηκε με 2 γκόλ για να τελειώσει το 7λεπτο με ισοπαλία 7-7. Στην 4η περίοδο παρά το ότι η ΝΕΠ πέρασε μπροστά στο σκόρ 8-7 οι μπέμπηδες βρήκαν τον τρόπο να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας 8-8 από τη θέση του φουνταριστού με τον Μάλαμα Κωνσταντίνο. Μεγάλη ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι είχε ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας όταν σε κόντρα επίθεση, ένα λεπτό περίπου πριν την λήξη του παιχνιδιού, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σουτ σε τετ- α-τετ και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας δέχτηκε το γκολ διαμορφώνοντας το σκορ σε 9 - 8 υπέρ της ΝΕΠ.

Ήταν πραγματικά ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που το ευχαριστήθηκαν τόσο τα παιδιά όσο και οι θεατές με τους Πατρινούς να δείχνουν ξαφνιασμένοι με την βελτίωση των παικτών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, αφού πριν τρεις εβδομάδες οι ομάδες είχαν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες με τη ΝΕΠ να επικρατεί άνετα με 14 - 8.

Τα επτάλεπτα της συνάντησης 3 - 0, 2 - 4, 2 - 3, 2 – 1

Αποβολές 4 κατά και 1 υπέρ

Σκόρερ: Μάλαμας Κώστας 4, Νικολακέας Δημήτρης, Δημόπουλος Θάνος, Μαρλαντής Θεοδόσης, Τσιλιάνος Γιώργος από ένα.

Στο απογευματινό παιχνίδι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ηττήθηκε από τον ΝΟ Πατρών με 19-6

Επτάλεπτα 6 - 2, 2 - 0, 7 - 2, 4 – 2

Αποβολές 5 κατά και δύο υπέρ.

Σκόρερ από 2 Κωνσταντόπουλος Δήμος και Δημόπουλος Θάνος, από ένα Μάλαμας Κώστας και Τσιμικλής Δημήτρης.

Ευχαριστημένος με την αγωνιστικότητα και την προσπάθεια των παιδιών δήλωσε ο συνεργάτης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Στάθης Μπακολιάς. "Αν σκεφτούμε ότι δημιουργούμε μια καινούργια ομάδα με παιδιά που μέσο όρο ενασχόλησης με το πόλο έχουν λίγο κάτι παραπάνω από έξι μήνες ίσως και να ζητάμε και το "κάτι παραπάνω". Σίγουρα αυτή η ομάδα έχει μέλλον εάν φυσικά δουλέψει και με την προσθήκη και νέων παιδιών που συνεχώς έρχονται στα τμήματα υποδομών μπορούμε να περιμένουμε πιο θετικά αποτελέσματα. Πρέπει όλοι οι γονείς των αθλητών, οι φίλοι και παλιοί αθλητές να έρθουν κοντά στην ομάδα και ο καθένας να βοηθήσει στο βαθμό που μπορεί. Ήδη στις υποδομές με την προσθήκη δύο αθλητών της αντρικής ομάδας και εξιδεικευμένων πτυχιούχων συνεργατών γίνεται σοβαρή δουλειά και τα παιδιά γυμνάζονται και μαθαίνουν, δεν περνούν απλώς την ώρα τους".