Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2016 13:51

Με υποτροφία στις ΗΠΑ η Βασιλική Μπάκα του ΝΟΚ

Γράφτηκε από τον
Με υποτροφία στις ΗΠΑ η Βασιλική Μπάκα του ΝΟΚ

 

Το όνειρό της πραγματικότητα θα κάνει η Βασιλική Μπάκα. Η πρωταθλήτρια κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα σπουδάσει με υποτροφία στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

 Το πανεπιστήμιο είχε ανακοινώσει από τον Οκτώβριο αυτό το γεγονός, με τη Μπάκα να προορίζεται να αντικαταστήσει στα σπριντ του ελεύθερου τη Ρίκι Μπονέμα,που τελειώνει φέτος τις σπουδές της. Για να υπογράψει βέβαια η Μεσσήνια αθλήτρια συμβόλαιο με το πανεπιστήμιο, εκκρεμούσαν να αποκτήσει δύο σημαντικά πτυχία (ΤΟEFL. SAT) τα οποία και απέκτησε και έτσι άναψε το "πράσινο φως" για να μεταβεί στις ΗΠΑ. Η Μπάκα θα αναχωρήσει στις 10 Αυγούστου και θα συνδυάσει σπουδές και αθλητισμό, έχοντας δίπλα της ένα ολόκληρο επιτελείο ανθρώπων πανεπιστημιακού επιπέδου. 

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο έχει 40.000 φοιτητές και προϋπολογισμό για τον αθλητισμό 250 εκατομμύρια δολάρια!

Και ο Μάλαμας

Εκτός από τη Βασιλική Μπάκα και ο Μεσσήνιος Στάθης Μάλαμας θα σπουδάσει στις ΗΠΑ με υποτροφία. Ο γιος του παλιού καλαματιανού πρωταθλητή Ελλάδας Ηλία Μάλαμα, την περίοδο του Πάσχα επισκέφτηκε τη Φιλαδέλφεια για τις τελικές συζητήσεις με το πανεπιστήμιο Ντρέξελ. 

Ο νεαρός κολυμβητής πήρε πλήρη υποτροφία, έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε εκεί και τη θέση που θα έχει στη νέα του ομάδα και έλαβε την οριστική απόφαση για το επόμενο βήμα σε σπουδές και κολύμβηση, στα χνάρια του πατέρα του, Ηλία Μάλαμα, που σπούδασε στο UCLΑ. Η μετακίνηση του Μάλαμα έγινε γνωστή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλοι Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. 

 

Ο λόγος για για την Ηλιάννα Οικονόμου (στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι) την Αγγελική Μαυραντζά (στην πολιτεία Ουάσινγκτον) και ίσως και ο πρωταθλητής Ευρώπης των 200 μέτρων Ανδρέας Βαζαίος (στη Βόρεια Καρολίνα). 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ