Τετάρτη, 04 Σεπτέμβριος 2013 18:44

Οι επιδόσεις όλων των αθλητών στον πετυχημένο κολυμβητικό μαραθώνιο Καλαμάτα - Κορώνη

Γράφτηκε από τον

Πετυχημένος για μία ακόμα χρονιά ήταν ο κολυμβητικός Μαραθώνιος του μεσσηνιακού κόλπου, που πραγματοποιήθηκε για 25η χρονιά το περασμένο Σάββατο με τη συμμετοχή 17 αθλητών και αθλητριών. Ο Ούγγρος Ατίλα Μανιόκι (φωτό) τερμάτισε πρώτος στη διαδρομή Καλαμάτα - Κορώνη μετά από 8 ώρες. Δεύτερος ήταν ο Φερνάντο Ντάριο Τσιαραμέλα από την Αργεντινή με χρόνο 8 ώρες και τρία λεπτά και στην τρίτη θέση ο επίσης Αργεντίνος Μπάκα Παουνέρο με 8 ώρες και 27 λεπτά.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε η Ελληνίδα Κατερίνα Σιδηροπούλου με 8 ώρες και 43 λεπτά. Ακολούθησε με 8 ώρες και 55 λεπτά η Ισπανίδα Μαργαρίτα Αβίλα Σάντσεζ, ενώ στην 6η θέση ήταν μία ακόμα γυναίκα η Μαρία Ανγκελες Ντε Σιμόν από την Αργεντινή τερματίζοντας σε 9 ώρες και 23 λεπτά. Από εκεί και πέρα, ο  Ιταλός Αλεσάντρο Τζουζέπε τερμάτισε 9 ώρες και 30 λεπτά. Πέντε λεπτά αργότερα έφθασε ο Σαβουέλ Σάλε από την Αυστρία και δύο λεπτά μετά ο συμπατριώτης του Μανφριντ Σπριντσβίσερ. Ο Ελληνας Γιάννης Πατσαρίνος τερμάτισε με χρόνο 9 ώρες και 43 λεπτά, ενώ η Μορένο Σελίνα από την Ισπανία έκανε 10 ώρες και 12 λεπτά. Ο Ραμόν Ταράγκο από την Ισπανία είχε χρόνο 10 ώρες και 13 λεπτά. Ο Τριαντάφυλλος Πετράκης 10 ώρες και 20 λεπτά, η Σοφία Ψιλόλιγνου 10 ώρες και 30 λεπτά. Ο Ράμσες από την Ισπανία έκανε 11 ώρες και 20 λεπτά, ενώ εγκατέλειψαν οι Γιάννης Ορφανίδης και Παναγιώτης Ποντίδας.
Η τελετή των απονομών έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην Κορώνη και σ' αυτήν βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ιωάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης , ο Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας Γιάννης. Αδαμόπουλοςκαι ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου ΜεσσηνίαςΠαύλος Γκρέκης.
Ο Πρόεδρος του διοργανωτικού Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Δημήτρης Κακαλίκας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΝΟΚ., αλλά και τους Κ. Καφαντάρη, Αδαμόπουλο, Γκρέκη.
"Στα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης και συγκεκριμένα έως τον 3ο χρόνο ο αγώνας αυτός ήταν ένας αγώνας τοπικός με μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν εξάπλωση του. Σήμερα αυτός ο αγώνας έχει εξελιχθεί σε έναν μαραθώνιο παγκοσμίου φήμης με αποτέλεσμα σήμερα η Καλαμάτα και η Κορώνη να είναι γνωστή σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, όλα αυτά έγιναν κυρίως χάρη στον ιδρώτα των ανθρώπων του Ομίλου μας και την οικονομική συμβολή φίλων και του κράτους μέσω των φορέων του Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κακαλίκας, λέγοντας ότι ο κ. Ανδριανός είναι πρώτος Υφυπουργός Αθλητισμού που βρέθηκε στην τελετή απονομών. Ακόμα ζήτησε από όλους στήριξη ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας και ανανέωσε το ραντεβού για τον μαραθώνιο του χρόνου στις 30 Αυγούστου. Κλείνοντας είπε: "Ξέλω να σας ενημερώσω ότι ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας μεταφέρει το μήνυμα του εθελοντισμού όσον αφορά την δωρεά αίματος, μυελού των οστών και ομφαλικού αίματος. Ακόμα διαίτερες ευχαριστίες για την Αντιδήμαρχο Περιφερειακής Ενότητας Κορώνης κα. Λευτάκη – Αρβανίτη Πελαγία για την άψογη συνεργασία και παρουσίαση της εκδήλωσης των απονομών". Ο πρόεδρος του ΝΟΚ ευχαρίστησε και τους χορηγούς που βοήθησαν για να γίνει ο μαραθώνιος.