Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 16:06

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία την Κυριακή στο φαράγγι του Ριντόμου

Γράφτηκε από τον

Στο φαράγγι του Ριντόμου θα εξορμήσουν την Κυριακή 3 Ιουλίου οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας.

Σε αυτή την εξόρμηση έχουν προσκαλέσει τους εκλεκτούς φίλους-πεζοπόρους της αθηναϊκής πεζοπορικής ομάδας «Ορεινές Περιπλανήσεις», προκειμένου ν’ απολαύσουν από κοινού την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία. 

Η διαδρομή συνολικής διάρκειάς 4 ωρών περίπου, θα ξεκινήσει από το παλαιό πέτρινο γεφύρι της Κοσκάρακας και όσοι πάρουν μέρος, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η φύση σ’ ένα φαράγγι. Σπηλιές, ξεχωριστοί γεωλογικοί σχηματισμοί, σημαντική βιοποικιλότητα και επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του συγκεκριμένου χώρου. Στο τέλος της διαδρομής οι πεζοπόροι του «Ευκλή» και των «Ορεινών Περιπλανήσεων»  θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα δροσερό μπάνιο στην παραλία της Σάντοβας, ολοκληρώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την εξόρμησή τους.

Εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό (σακίδιο πλάτης, πεζοπορικά μποτάκια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο) οι συμμετέχοντες θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν μαζί τους αρκετό νερό (τουλάχιστον 1,5 λίτρο, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια της διαδρομής).

 

Ραντεβού στα γραφεία του Συλλόγου Αριστομένους 56 (αρχή πάρκου ΟΣΕ) στις 10.00 π.μ.. Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2721084844, από την Α΄ Αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Ευκλή Ελένη Οικονομοπούλου στο 6974252234 και από τον αναπληρωτή Έφορο Πεζοπορίας Ανάργυρο Βλάχο  (6947320585).