Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 20:03

Στις 15 Σεπτεμβρίου το "Three Level Power Triathlon" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Στις 15 Σεπτεμβρίου  το "Three Level Power Triathlon" στην Καλαμάτα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα ένα μοναδικό αθλητικό event. Το Three Level Power Triathlon.  Με βασική σκηνή εξέλιξης την  προκυμαία του Λιμανιού, περισσότεροι από διακόσιοι Υπεραθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό θα αγωνιστούν σ΄ένα παγκόσμιο υπεράθλημα: το Σύγχρονο Τρίαθλο. Τρία μοναδικά αθλήματα, κολύμπι, ποδηλασία και τρέξιμο δημιουργούν ένα μοναδικό υπεραγώνα που συνδυάζει σώμα, πνεύμα και ψυχή.


Αυτές είναι οι τρεις υπερδυνάμεις στις οποίες στηρίζεται η διοργανώτρια εταιρεία Three Level Power για τους υπεραθλητικούς  υπεραγώνες που πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Αυτό που καθιστά μοναδικό το Three Level Power Triathlon, είναι ότι οι συμμετέχοντες θα διανύσουν με τα τρία αθλήματα, συνολική απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Απόσταση μοναδική για τα δεδομένα της Ελλάδας.
Στον αγώνα αυτό, όπως προστάζει το moto της Three Level Power, απαιτείται από τον συμμετέχοντα ο ιδανικός συνδυασμός Σώματος, Πνεύματος και Ψυχής, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην έντονα επίπονη  δοκιμασία της διαδοχικής εκτέλεσης των τριών αθλημάτων, σε λιγότερο από έξι συνεχόμενες ώρες, στο επιλεγμένο βάσει ειδικών προδιαγραφών θαλάσσιο και επίγειο φυσικό τερέν της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 
Οι Υπεραθλητές που συμμετέχουν, θα ξεκινήσουν νωρίς το πρωί με το πρώτο άθλημα, την κολύμβηση. Θα κολυμπήσουν 1900 μέτρα στη θάλασσα, θα συνεχίσουν με 90 χιλιόμετρα ποδηλάτου από το Λιμάνι έως την πίστα καρτ και μέσω του δρόμου Μεσσήνης-Πύλου επιστροφή μέσω οδών Κρήτης , σε FILOXENIA& Λιμάνι, όπου ακολούθως θα ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους διανύοντας μία διαδρομή αντοχής 21 χιλιομέτρων στο τρίγωνο από το πάρκο Σιδηροδρόμων μέχρι το Filoxenia και το Λιμάνι. Ο τερματισμός του άθλου των υπεραθλητών θα γίνει στην προκυμαία, ακριβώς μπροστά από τα Café, λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής.
Το μεγάλο γεγονός θα ολοκληρωθεί στην προκυμαία, με τις απονομές στους νικητές όλων των κατηγοριών και των ηλικιακών group (δηλαδή άνδρες, γυναίκες από 18 έως 65 ετών). Καθ’ όλη τη διάρκειά του, το event θα καλυφθεί από τους χορηγούς επικοινωνίας,  Ρ/Σ LIFE FM 88,0 και ΕΜΦΑΣΙΣ 91,8, με ειδικά σχεδιασμένη εκπομπή σε ζωντανή μετάδοση από τον χώρο της προκυμαίας.
Το event θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι.
Δεν πρέπει να χάσει κανείς το μοναδικό υπερθέαμα που θα προσφέρουν στην πόλη μας οι Υπεραθλητές του Τριάθλου που θα εξελιχθεί λεπτό προς λεπτό μπροστά στα μάτια μας. 
Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα σε θάλασσα και ξηρά θα συνδράμουν δεκάδες εθελοντές και αρκετές εθελοντικές ομάδες, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.
ΝΑ σημειωθεί ότι για κάθε συμμετοχή στο event, η Three Level Power θα δώσει 5€ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Το Three Level Power Triathlon τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.