Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2016 13:13

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist

Γράφτηκε από τον

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες στην Καλαμάτα το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist. Mια μεγάλη διοργάνωση που έφερε στην Καλαμάτα 262 αθλητές από 121 συλλόγους.

Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι ιστιοδρομίες και το απόγευμα έγινε η τελετή λήξης και οι απονομές στους νικητές.

Συνολικά, η όλη διοργάνωση κύλησε χωρίς προβλήματα, με εξαίρεση την πρώτη μέρα όπου λόγω άπνοιας δεν έγιναν ιστιοδρομίες. Κατά τα άλλα το αγωνιστικό επίπεδο ήταν ηψηλό ενώ οι παράπλευρες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα που έγιναν, έδωσαν διαφορετικό χρώμα στην διοργάνωση. 

Πρώτος νικητής στα αγόρια ήταν ο Ιάσονας Βαλιάδης του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου, 2ος ο Δημήτρης Μπίτρος του ΝΟ Αίγινας και τρίτος ο Δημήτρης Σουρλατζής του ΝΟ Δελφινάριο.

Στα κορίτσια πρώτη ήταν η Ελισάβετ Ηλιοπούλου του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου, δεύτερη η Εβελίνα Καραγιώργου του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου και τρίτη η Σταυρούλα Συρίγου του ΝΟ Σαλαμίνας. 

Διοργανωτές ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Αίολος Καλαμάτας, έχοντας τη στήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος που συμμετείχε και στις απονομές, όπως και ο Ανδρέας Καρέλιας. 

Από Μεσσηνιακής πλευράς, από τον Νέστωρ Πύλου αγωνίστηκαν οι Έκτορας Δρούγγος, Διονύσης Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαλιαρης, Αρμπερ Μαχμουτάι, Ελευθερία Κούβελα και Λουκάς Δρούγγος, από τον Αίολο Καλαμάτας οι Στέφανος Γεννάτος, Ανδρέας Καρέλιας, Στέφανος Ξεροβάσιλας και Γιώργος Οικονομόπουλος και από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας οι Άρτεμις Πατικοπούλου, Γιώργος Ψώνης, Γιάννης Λημνιός, Κώστας Αδαμόπουλος, Ξανθή Μαρισέλ, Γιώργος Λημνιός, Διονυσία Τσαπαρα, Αριστοτέλης Σιαφάκας, Αμαλία Μαρισέλ, Γιάννης Ψώνης, Δημήτρης Πατικόπουλος. 

 

Οι αθλητές με την απόδοση τους άφησαν ικανοποιημένους τους ανθρώπους των σωματείων τους.