Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 19:13

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Απόλυτη ικανοποίηση σε Αίολο και ΝΟΚ για το πανελλήνιο κύπελλο Optimist

Γράφτηκε από τον

Μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις των τελευταίων ετών στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία προχθές το μεσημέρι.

Αίολος Καλαμάτας και Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας διοργάνωσαν μαζί το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist και κατά γενική ομολογία κέρδισαν το στοίχημα, αφού όλα πήγαν καλά τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά.

Οι άνθρωποι των δύο συλλόγων δεν κρύβουν λοιπόν την ικανοποίηση τους. 

Ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής δήλωσε: "Είμαστε όλοι χαρούμενοι. Αίολος και ΝΟΚ διοργάνωσαν ένα πετυχημένο Κύπελλο με 262 αθλητές και αθλήτριες, 6 κούρσες στο χρυσό στόλο και 5 κούρσες στον αργυρό στόλο. Οι αθλητές είχαν τον αέρα που έπρεπε, όχι πολύ δυνατό, αφού πρόκειται για παιδιά 7-11 ετών. Είναι σημαντικό ότι ο ΝΟΚ και ο Αίολος έχουν έρθει κοντά και διοργανώνουν μαζί αγώνες. Πλέον ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις αρχές του Σεπτεμβρίου και το διασυλλογικό πρωτάθλημα που θα διοργανώσουμε". Όσον αφορά την παρουσία των Μεσσηνίων αθλητών ο Χάρης Βγενής τόνισε: "ΟΙ Μεσσηνιακές ομάδες είναι νέες και οι θέσεις που πήραν τα παιδιά είναι ικανοποιητικές με βάση την εμπειρία τους".

Ο έφορος της ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Χρήστος Τσάμης είχε την οργανωτική ευθύνη από πλευράς του ομίλου του. "Μετά το περσινό πετυχημένο περιφερειακό πρωτάθλημα η Ομοσπονδία μας εμπιστεύτηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο Αίολος είναι αδελφό σωματείο, ο αθλητισμός ενώνει. Οι τοπικοί φορείς και οι επιχειρηματίες αγκάλιασαν την προσπάθεια μας. Έγινε μια διοργάνωση που έφερε στην πόλη 700-800 αθλητές και συνοδούς. 

Ελπίζω να καθιερωθεί η Καλαμάτα ως ναυταθλητικό κέντρο και γιατί όχι να γίνονται κάθε χρόνο εδώ μεγάλοι αγώνες".

 

Το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist ξεκίνησε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με 262 αθλητές από 161 συλλόγους της χώρας ενώ από Μεσσηνιακής πλευράς συμμετείχαν αθλητές του ΝΟΚ, του Αιόλου και του Νέστωρ Πύλου έχοντας θετική παρουσία. Πρώτοι νικητές πάντως ήταν αθλητές του ΝΟ Παλαιού Φαλήρου, τόσο στα αγόρια όπου πρώτος ήταν ο Ιάσονας Βαλιάδης όσο και στα κορίτσια όπου πρώτη ήταν η Ελισάβετ Ηλιοπούλου. Το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοίκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος που συμμετείχε και στις απονομές, όπως και ο Ανδρέας Καρέλιας που ήταν προσκεκλημένος των διοργανωτών.