Τρίτη, 05 Ιούλιος 2016 21:16

Εκτη χρονιά υποτροφιών στη Navarino Golf Academy

Γράφτηκε από τον
Εκτη χρονιά υποτροφιών στη Navarino Golf Academy

Η Navarino Golf Academy, που λειτουργεί στην Costa Navarino, συνεχίζει για έκτη χρονιά το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών γκολφ.

Με στόχο να γνωρίσουν οι νεαροί παίκτες το δημοφιλές αυτό άθλημα, η Navarino Golf Academy διοργανώνει σειρά δοκιμασιών, με το πέρας των οποίων, 10 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην Ακαδημία.  Οι δοκιμασίες θα διαρκέσουν από την Τρίτη 19 Ιουλίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να δηλώσουν συμμετοχή. Συγκεκριμένα μπορούν να υποβάλουν αίτηση τηλεφωνικά στα 27230 90200, 90202, μέσω email στη διεύθυνση golf@costanavarino.com ή με επίσκεψή τους στο The Dunes Course pro shop. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17 Ιουλίου.
Σταθερός στόχος της Ακαδημίας είναι να προσελκύσει παιδιά από την ευρύτερη περιοχή, να τους γνωρίσει τα μυστικά, τους κανονισμούς αλλά και τους διαφορετικούς τύπους παιξίματος του αθλήματος που από το 2016 είναι και πάλι ανάμεσα στα Ολυμπιακά αγωνίσματα. Παράλληλα, βάσει των ικανοτήτων τους και των επιδόσεών τους, τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα υποτροφιών με στόχο να αναδειχθούν μελλοντικά, μέσα από τις τάξεις της Ακαδημίας, πρωταθλητές του γκολφ από τη Μεσσηνία. Η Ακαδημία ξεκίνησε πιλοτικά το 2011 με 10 παιδιά και σήμερα αριθμεί ήδη 50. Όσοι και όσες επιλέγονται κάθε χρόνο, λαμβάνουν δωρεάν εξοπλισμό και μαθήματα, ενώ για ένα ολόκληρο έτος μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τα δύο βραβευμένα γήπεδα γκολφ της Costa Navarino. Πρόσφατα, η ομάδα κατέγραψε μια εξαιρετικά σημαντική νίκη στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Golf της Κέρκυρας.  Συγκεκριμένα, ο νεαρός – μόλις 15 ετών – Παναγιώτης Πανταζόπουλος από τους Γαργαλιάνους κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα ανδρών – ο νεότερος στα 42 χρόνια ιστορίας του θεσμού που πετυχαίνει τόσο υψηλή διάκριση!  Η συμμετοχή αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την ομάδα της Costa Navarino, η οποία, εκτός από τον πρώτο νικητή, αποτελείται επίσης από τους: Κωνσταντίνο Κοτσοβό (νικητή στην κατηγορία νέων), Θεοδόση Αθανασόπουλο, Βαγγέλη Κατσιρούμπα και Χρήστο Πανταζίδη, που διακρίθηκαν σε διάφορες κατηγορίες.
Η εξαιρετικά σημαντική διάκριση των νεαρών παικτών σε ένα τόσο δύσκολο τουρνουά επιβεβαιώνει ότι οι  προσπάθειες της Ακαδημίας να αναδείξει νέα ταλέντα από τη Μεσσηνία αποδίδουν καρπούς μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και ότι οι προοπτικές για μελλοντικές διακρίσεις είναι εξαιρετικές!