Κυριακή, 10 Ιούλιος 2016 21:05

ΣΚΑΚΙ: Εκτη στην Ελλάδα η ομάδα του ΝΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Την υψηλότερη θέση που έχει πάρει ποτέ σε πρωτάθλημα Α' εθνικής κατέκτησε η ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στην Πάτρα. η Μεσσηνιακή ομάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκε σήμερα και κατάφερε να πάρει την 6η θέση μεταξύ 34 ομάδων που συμμετείχαν.


Μια πραγματικά πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του ΝΟΚ.
Στον πρώτο γύρο ο ΝΟΚ γνώρισε την ήττα με 7-3 από τον Πανιώνιο. Ακολούθησαν όμως τρεις σερί νίκες στους επόμενους γύρους, με 10-0 την Ελευσίνα, με 6-3,5 την Νεάπολη Θεσσαλονίκης και με 6-4 τον Κύδωνα Χανίων.
Χθες το απόγευμα ο ΝΟΚ επρόκειτο να παίξει με τον Αστέρα Αττικής ενώ σήμερα και αύριο θα συμμετέχει στους δύο τελευταίους γύρους. Στον 5ο γύρο ο ΝΟΚ έφερε ισοπαλία με τους Αστέρες Αττικής, έχασε στον έκτο γύρο από την ΕΣΣ Θεσσαλονίκης και νίκησε στον τελευταίο γύρο τον Δίωνα Γλυφάδας με 6-4. Απολογισμός 4 νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες που έφεραν την Μεσσηνιακή ομάδα στην έκτη θέση της βαθμολογίας.
Για τον ΝΟΚ αγωνίστηκαν στην Πάτρα οι Yilmaz Mustafa, Istratescu Andrei, Τσεκούρας Θοδωρής, Μακροπούλου Μαρίνα, Τσιάλας Παναγιώτης, Σγουρός Απόστολος, Διαμαντέας Πέτρος, Μουτζούρης Εμμανουήλ, Μουτζούρης Ιάσων, Βλαχάκης Νικόλαος, Κοντοκάνης Ανδρέας, Κλαμπατσέας Χρήστος, Λιάκος Χρήστος, Φράγκου Μαρία, Μπακής Απόλλων, Λούκα Μαριάνθη, Ρομπάκη Μαρία, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος, Κινόπουλος Αργύρης και Πουλόπουλος Ηλίας.
Την ομάδα, που επέστρεψε στην Μεσσηνία σήμερα το απόγευμα, συνόδευσε η έφορος της ομάδας Τούλα Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα και ο αρχηγός της ομάδας Αργύρης Κινόπουλος.