Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016 12:38

Με Νικολαΐδη και φέτος το Navarino Challenge - Ο πρωταθλητής του Τάε Κβον Ντο μιλά στην "Ε"

Γράφτηκε από τον

 

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού από την Μεσσηνία και όχι μόνο θα έχουν και φέτος μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά από τα μυστικά του τάε κβον ντο.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, θα βρίσκεται και φέτος στο Navarino Challenge που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο, και υπόσχεται δράση και διασκέδαση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια που ήταν σημαιοφόρος της Έλληνικής αποστολής στο Λονδίνο, είναι πλέον πρεσβευτής της μεγάλης διοργάνωσης αθλητισμού τουρισμού που γίνεται στην Costa Navarino και το τάε κβον ντο είναι ένα από τα αθλήματα που έχουν περίοπτη θέση στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. 

Ο Νικολαΐδης μίλησε στην «Ε» για την διοργάνωση του Σεπτεμβρίου, για την δική του πορεία ως αθλητής αλλά και την πορεία του αθλήματος του, καθώς και για την Ολυμπιάδα που έρχεται στο Ρίο.

- Το Navarino Challenge έχει εξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού. Ποιές είναι οι δικές σου εντυπώσεις από την παρουσία σου τα προηγούμενα χρόνια; 

"Οι εντυπώσεις οι δικές μου όπως και όλων όσων συμμετέχουν στο Navarino Challenge δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερες από άριστες. Αυτό το μαρτυρά κιόλας ο κατά πολύ αυξημένος αριθμός των συμμετεχόντων κάθε χρονιά, ενώ επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός πως όλοι όσοι αποτελούμε πλέον κομμάτι του Navarino Challenge αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι τόσο για την συμμετοχή μας όσο και για τις εμπειρίες που αποκομίζουμε κάθε χρόνο από αυτό".

- Μικροί και μεγάλοι θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά του Tae Kwon Do στο Navarino Challenge. Τι θα έλεγες στα παιδιά που θα συμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση; 

"Το μόνο που μπορώ να τους πω, είναι να έρθουν στην διοργάνωση για να περάσουμε κάποιες ώρες μαζί με το αγαπημένο μας άθλημα, να προσπαθήσω να βάλω ένα λιθαράκι στην εκμάθηση του αθλήματος και να τους λύσω οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχουν. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα να βλέπω τόσα παιδιά να αγαπάνε το Tae Kwon Do και είναι υποχρέωσή μου να είμαι εκεί για αυτά".

- Πως βλέπεις την πορεία του Tae Kwon Do στην Ελλάδα; Γνωρίζουμε ότι στην χώρα μας αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών. Τι περιμένεις για τα επόμενα χρόνια; 

"Το Tae Kwon Do έχει μια διαρκώς αυξανόμενη πορεία στην Ελλάδα στα τελευταία 20 χρόνια. Θεωρώ ότι με μια τόσο μεγάλη δεξαμενή ταλέντων, είναι θέμα χρόνου να βγούν οι επόμενοι Ολυμπιονίκες".

- Έχεις κατακτήσει δύο Ολυμπιακά μετάλλια και μεγάλες επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις. Το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας ήταν η κορυφαία σου στιγμή ως αθλητής ή ξεχωρίζεις κάποια άλλη;

"Η κορυφαία μου στιγμή είναι χωρίς δεύτερη σκέψη όταν ήμουν σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Μετά από αυτή την στιγμή ακολουθεί η τελετή της Αφής της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία το 2008 όπου και ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος και μετά ακολουθούν τα μετάλλια".

- Ποιο είναι το μυστικό για να φτάσει τόσο ψηλά ένας αθλητής; 

"Δεν υπάρχει μυστικό, παρά μόνο δουλειά. Δεν υπάρχει ούτε σύντομος ούτε εύκολος δρόμος για την επιτυχία, παρά μόνο να σκύψεις το κεφάλι, να προπονηθείς όσο περισσότερο μπορείς και να μην τα παρατάς ποτέ".

- Τι περιμένεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα παρακολουθήσουμε στο Ρίο και τι από την ελληνική αποστολή;

"Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία από τα βάθη της καρδιάς μου. Το γεγονός και μόνο ότι βρίσκονται εκεί παρά τις καθημερινές απάνθρωπες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, είναι τεράστια επιτυχία από μόνο του. Ελάχιστοι γνωρίζουν τι θυσίες έχουν κάνει για να βρεθούν εκεί, και πρέπει να ευχαριστηθούν με την καρδιά τους. Εύχομαι όλα τα παιδιά να πάνε, να αγωνιστούν και να γυρίσουν χαρούμενοι και χωρίς τραυματισμούς".