Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2016 18:05

Πεζοπορία του Ευκλή στο φαράγγι του Ριντόμου

Γράφτηκε από τον

 

Στο μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Ριντόμου εξόρμησαν την Κυριακή 3 Ιουλίου οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. «Ευκλή».

Μάλιστα αυτή τη φορά είχαν προσκαλέσει τους εκλεκτούς φίλους-πεζοπόρους της αθηναϊκής πεζοπορικής ομάδας «Ορεινές Περιπλανήσεις», προκειμένου ν’ απολαύσουν από κοινού την ιδιαίτερη αυτή εμπειρία.

Η διαδρομή συνολικής διάρκειάς 4 ωρών, ξεκίνησε από το παλαιό πέτρινο γεφύρι της Κοσκάρακας και όσοι πήραν μέρος, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η φύση σ’ ένα φαράγγι.

Η ανακοίνωση του «Ευκλή» περιγράφει:

"Σπηλιές, ξεχωριστοί γεωλογικοί σχηματισμοί, σημαντική βιοποικιλότητα και επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία του συγκεκριμένου χώρου.

Στο τέλος της διαδρομής οι πεζοπόροι του «Ευκλή» και των «Ορεινών Περιπλανήσεων» είχαμε τη δυνατότητα, να απολαύσουμε ένα δροσερό μπάνιο στην παραλία της Σάντοβας, ολοκληρώνοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την εξόρμησή μας.

Χαρίσαμε στους φίλους Αθηναίους, με πρωτοβουλία της Α' αντιπροέδρου και εφόρου Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου μας Ελένης Οικονομοπούλου το τοπικό μας προϊόν, τις ελιές Καλαμάτας, προσφορά του κ. Παναγιώτη Λαγιάκου (πρότυπο εργοστάσιο τυποποίησης και επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων).

Ευχαριστούμε θερμά τους Εθελοντές Σαμαρείτες του τμήματος Καλαμάτας, που μας συνόδεψαν σ' αυτήν την πεζοπορία μας, τους αρχηγούς των ''Ορεινών Περιπλανήσεων'' Ηλία Τσίτα και Κατερίνα Κότση, για την άψογη συνεργασία μας, τον Παν. Λαγιάκο, καθώς επίσης το μέλος του Συλλόγου μας Γεώργιο Κότση, για την μεταφορά, όπου χρειάστηκε, των πεζοπόρων.

 

Επόμενη εξόρμηση έχουμε προγραμματίσει, για τις 23 Ιουλίου την διάσχιση του θηλυκού ποταμιού Νέδα".