Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016 14:35

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ: "Ο ΑΓΣ Κυπαρισσίας δεν ανήκει στην Ομοσπονδία", λέει ο Γ. Παναγιωτόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Ο ΑΓΣ Τάε κβον ντο Κυπαρισσίας δεν ανήκει στα εγγεγραμμένα σωματεία της ελληνικής ομοσπονδίας και επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία διοργάνωση της ομοσπονδίας.

Τα παραπάνω τονίζει ο Καλαματιανός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Παναγιωτόπουλος με αφορμή την πρόσφατη συμμετοχή αθλητών της Κυπαρισσίας στο Κύπελλο Ακρόπολις που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα άνω Λιόσια. Εκεί, ο σύλλογος της Κυπαρισσίας ανακοίνωσε ότι αθλητές του κατέκτησαν τρία μετάλλια. Στην πραγματικότητα οι αθλητές είναι μεν Μεσσήνιοι και γυμνάζονται στο σύλλογο της Κυπαρισσίας όμως τα δελτία τους ανήκουν στον ΓΑΣ Αργους. Κάτι που θα έπρεπε φυσικά να σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου. 

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος δηλώνει: "Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ένωσης Ταεκβοντο Νοτίου Ελλάδος (ΕΤΑΝΕ), ο σύλλογος ΑΓΣ Τάε κβον ντο Κυπαρισσίας δεν υφίσταται στα εγγεγραμμένα σωματεία της ελληνικής ομοσπονδίας και επομένως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία διοργάνωση της ομοσπονδίας. Σας ενημερώνω ότι επίσημη ενημέρωση της ελληνικής ομοσπονδίας ταεκβοντο θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΟΤ και για δίκη σας ενημέρωση".

Σύμφωνα με την ΕΤΑΝΕ, τα τρία μετάλλια των Μεσσηνίων αθλητών είναι υπαρκτά όμως αυτοί αγωνίζονται με τα δελτία τους να γράφουν ότι ανήκουν στον ΓΑΣ Αργους.

Επίσης, σύμφωνα με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο, οι σχετικές συστάσεις έγιναν στον σύλλογο της Κυπαρισσίας και από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νίκο Θωμαϊδη.

 

Από πλευράς του συλλόγου της Κυπαρισσίας, ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος σε επικοινωνία που είχαμε, τονίζει πως πράγματι οι Μεσσήνιοι αθλητές του συλλόγου του αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα ως αθλητές του ΓΑΣ Αργους αφού ο Μεσσηνιακός σύλλογος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Σημειώνει πως από λάθος αυτό δεν αναφέρθηκε στο σχετικό δελτίο Τύπου καθώς και ότι έχουν γίνει οι σχετικές αιτήσεις για επανεγγραφή του συλλόγου στην Ομοσπονδία ώστε να μεταγγραφούν και τυπικά και πάλι σε αυτόν οι αθλητές του.