Παρασκευή, 15 Ιούλιος 2016 17:59

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία στις 23 Ιουλίου στη Νέδα

Γράφτηκε από τον
ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Πεζοπορία στις 23 Ιουλίου στη Νέδα

Το πεζοπορικό τμήμα του Ευκλή Καλαμάτας θα συμμετέχει στην 24η πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα το Σάββατο 23 Ιουλίου, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας στην μνήμη του τελευταίου προέδρου της Κοινότητος Αυλώνος, Σωτήρη Λαμπρόπουλου.

Το ραντεβού της εκκίνησης έχει καθοριστεί στις 8 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Αριστομένους 56 (αρχή πάρκου ΟΣΕ) και η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου, θα ενημερώσουν οι διοργανωτές για την διαδρομή, όλους τους πεζοπόρους.

Η αναχώρηση θα γίνει από το γήπεδο της Αυλώνας, με αυτοκίνητα του δήμου (κόστος 10 ευρώ).

Με τα 10 ευρώ οι διοργανωτές μας προσφέρουν μεταφορά εισόδου και εξόδου στο ποτάμι, μπλουζάκι, κολατσιό στο ποτάμι και δωρεάν φαγητό στην πλατεία του χωριού, με το πέρας της πεζοπορίας.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: 

Οι πεζοπόροι του Ευκλή θα έχουμε την δυνατότητα, να ακολουθήσουμε 2 διαδρομές. α) από την αρχή της διαδρομής, δηλ. από το γεφύρι του Δαμνιά και β) από τους καταράκτες και κάτω,δηλ. από το στόμιο.

Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Συλλόγου Αυλωνιτών.

Πορεία προς τους καταρράκτες, απολαυστικό μπάνιο. Κατεβαίνουμε με σκοινί στην είσοδο του στομίου. Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη. Τέλος διαδρομής στις 6.30 -7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μας μεταφέρουν στην Αυλώνα.(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων). Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Συνολικό μήκος διαδρομής περίπου 8 χλμ.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό - σορτσάκι, κλειστά αθλητικά παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στο τηλέφωνου του Συλλόγου (27210-84844) καθώς και στην Α’ αντιπρόεδρο και Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου (2721090627 – 6974252234) ή στον βοηθό Εφόρου πεζοπορίας Ανάργυρο Βλάχο (6947320585)».