Παρασκευή, 22 Ιούλιος 2016 20:19

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στο βάθρο ανέβηκαν Γούλας και Κολινιάτης

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσιακές εμφανίσεις που συνοδεύτηκαν με την κατάκτηση μεταλλίων είχαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Ανδρέας Γούλας και Εμμανουήλ Κολινιάτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Europe Ανδρών - Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στις 15 - 17 Ιουλίου 2016 στην Ραφήνα με διοργανωτές την Ε.Ι.Ο. και τον Ν.Ο. Αλκυών Ραφήνας.

Οι Γούλας και Κολινιάτης, με προπονητή τον Γιώργο Σπυρόπουλο και Παναγιώτη Λημνιό, κατέκτησαν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στην κατηγορία εφήβων. Οι Πανελληνιονίκες και πολλά υποσχόμενοι ιστιοπλόοι αν και έτρεξαν αυτούς τους αγώνες, με μικρή προετοιμασία στην συγκεκριμένη κατηγορία, έχοντας σύμμαχο μόνο την εμπειρία και την θέληση για διάκριση, έκαναν αυτό που φανταζόντουσαν ακατόρθωτο.
Συνολικά έγιναν 7 ιστιοδρομίες στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας με συνθήκες που είχαν όλες τις ποικιλίες στην διακύμανση του ανέμου. Με σταθερές κούρσες και με σύνολο 70 βαθμούς ο Γούλας Ανδρέας και 98 ο Κολινιάτης Εμμανουήλ, έδειξαν ότι έχουν βάλει γερές βάσεις για το μέλλον.
Μεγάλη ιστιοπλοϊκή διάκριση για τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας όπου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά βγάζει Πανελληνιονίκες στην κατηγορία Europe.
Αθλητές στην κατηγορία Laser 4,7 του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας ξεκινώντας από τις κατηγορίες υποδομών, έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να διακριθούν στην κατηγορία Europe, με δυο σκάφη πρόσφορά της φαρμακευτικής εταιρίας GENESIS Pharma και των φίλων και γονέων του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. Το κυριότερο, οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μετά από αυτή την διάκριση εξασφάλισαν μόρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ένα σημαντικό εφόδιο για την εξέλιξη τους στο μέλλον.

Στο πανελλήνιο
Laser 4,7 ο Τσάμης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4,7 παίδων - εφήβων που έγινε στο Αίγιο στις 18-21 Ιουλίου συμμετείχε ο Ευστάθιος Τσάμης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο Αίγιο.
Πραγματοποιήθηκαν 7 ιστιοδρομίες με ανέμους που δεν ξεπέρασαν τους 15 κόμβους. Με δυο ατυχές ιστιοδρομίες στο ενεργητικό του ξεκινώντας πρόωρα στην μια και η μεγάλη αλλαγή ανέμου στην άλλη, από την 20η θέση τελικά καταταγεί στη 41η σε συμμετοχή 110 αθλητών. Παρόλα αυτά ήρθε δεύτερος στην ανά περιφέρεια κατάταξη σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από τους μικρότερους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και με την συνεχόμενη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Ευρωπαϊκό Laser 4,7 στην Γαλλία και το Πανελλήνιο, βάζει βάσεις για υψηλούς στόχους για το μέλλον.