Τρίτη, 02 Αυγούστου 2016 17:34

Mεγάλη συμμετοχή στον "9ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλής"

Γράφτηκε από τον
Mεγάλη συμμετοχή στον "9ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλής"

 

Δεκάδες άτομα άφησαν για λίγο τις... παραλίες και συμμετείχαν το το περασμένο Σάββατο στον "9ο Αγώνα Δρόμου Δαϊκλής" 7,5 χιλιομέτρων στο Μάνεσι. 

Εναν αγώνα που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάνεσι, ο Δήμος Μεσσήνης και ο ΣΔΥ Μεσσηνίας, με τον Ηλία Νικολόπουλο να χαρακτηρίζεται ως "ψυχή της διοργάνωσης", ενώ σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι χορηγοί. 

Η εκκίνηση δόθηκε στις 7.30 και η διαδρομή (σύμφωνα με την περιγραφή των διοργανωτών( ήταν μέσα από δρόμο που διασχίζει την ορεινή Μεσσηνία.  Έτσι οι αθλητές φεύγοντας από το Αριστομένη, μετά από 4 km πέρασαν από το χωριό Διόδια και αμέσως μετά από το επόμενο χωριό τη Στέρνα, όπου και υπήρχε σταθμός νερού και οι κάτοικοι του χωριού είχαν μαζευτεί και χειροκροτούσαν τους αθλητές λίγο πριν από τον τερματισμό. Οι Εμιλιάνο Κάνο, Νίκος Σκούταρης, Ηλίας Νικολόπουλος, Ηλίας Μπάκας, Θανάσης Κλάδης και Ηλίας Καπόγλης συμπλήρωσαν την εξάδα εν μέσω… σαμπάνιας που είχαν οι διοργανωτές για όλους που τερμάτιζαν, δίνοντας το σύνθημα για το γλέντι που θα επακολουθούσε, ενώ στις γυναίκες οι Νίνα Μάρκου, Γιώτα Ασημάκου, Έφη Αλέξη, Νίκη Παναγούλια, Κατερίνα Κάγκαλου και Δήμητρα Κολαμπά ήταν οι έξι νικήτριες. Υπήρξαν και οι νικητές της τοπικής κοινότητας: οι Αντώνης Τσίχλης, Σταύρος Αγγελόπουλος και Αντώνης Καλογερόπουλος Γεωργακόπουλος. Ξεχωριστή ομορφιά είχαν τα μικρά παιδιά που εν αναμονή του τερματισμού των αθλητών,  έκαναν αγώνες μικρών αποστάσεων γεμίζοντας χαρά όλους τους παρευρισκόμενους.

Βράβευση σε Καλομοίρη

Πριν ξεκινήσουν οι απονομές ο ΣΔΥ Μεσσηνίας τίμησε τον Μιχάλη Καλομοίρη, ο οποίος θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου και ο οποίος κατάγεται από τη Μεσσηνία (Φλόκα Μεσσηνίας). Την πλακέτα παρέλαβε ο  πατέρας του,  που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του όλους τους αγώνες που γίνονται στη Μεσσηνία και ο ΣΔΥΜ ευχήθηκε να ζήσει ο Καλομοίρηςτην μεγάλη εμπειρία της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού. Την απονομή έκανε ο Δημήτρης Πουλόπουλος, μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, στυλοβάτης του Μεσσηνιακού Στίβου και ένθερμος υποστηρικτής του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το γειτονικό Τρίκορφο Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι στον αγώνα παρευρέθηκαν  οιι εκπρόσωποι του Δήμου που στηρίζει την διοργάνωση: Κρασακόπουλος Γιώργος, Τσερπές Τάσος, Παπαγεωργίου Τάσος, Κολυβάρης Θανάσης, Γαλιάτσος Δημήτρης, Γιαννόπουλος Παναγιώτης, καθώς και  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αθανασόπουλος Δημήτρης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Συκικής  Παπαγωργίου Παναγιώτης.