Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 22:51

Μεγάλη συμμετοχή στα φετινά "Δημάκεια"

Γράφτηκε από τον

Με την τελετή λήξης έπεσε το Σάββατο η "αυλαία"  στα 15α "Δημάκεια". Πρόκειται για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο τον Αύγουστο  ο Δημάκειος Εκπαιδευτικός Αθλητικός Όμιλος "Ο Ταΰγετος" στο Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Παναγιώτης Αλάμαρας», υπό την αιγίδα του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας.

Η δράση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη, μιας και στους φετινούς αγώνες συμμετείχαν 223 αθλητές μικροί και μεγάλες, ενώ υπήρχαν και δεκάδες συνοδοί που συμπαραστάθηκαν στους αγωνισθέντες και βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων.

Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών ανέφερε τα εξής:
«Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα βρισκόμαστε όλοι εδώ στην τελετή λήξης των 15ων Δημάκειων αγώνων Ταϋγέτου. Και αν, όπως αναρωτήθηκε φωναχτά ένας συγχωριανός μας, «που βρεθήκανε τόσα παιδιά, που βρεθήκανε τόσοι άνθρωποι; 10 χρόνια ζωή πήρα φέτος», χάρηκε τόσο πολύ ένας κάτοικος που βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο από περιέργεια και χωρίς να συνοδεύει κάποιο παιδί, πήρε αυτός τόση μεγάλη χαρά, μετριέται άραγε η χαρά που παίρνουν κάθε χρόνο παππούδες και γιαγιάδες που ζουν μόνιμα στα μαραζωμένα χωριά μας και περιμένουν τα εγγόνια τους να έρθουν για λίγες μέρες στο χωριό; Μετριέται η χαρά τους που βλέπουν τα βλαστάρια τους να έρχονται, και να χαίρονται, στα προγονικά χώματα;
Τα «Δημάκεια», μετά από 16 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου, πέτυχαν το σκοπό τους. Που δεν ήταν άλλος από το να μαζεύονται άνθρωποι και κυρίως παιδιά στα χωριά μας, να γνωριστούν οι άγνωστοι μεταξύ τους και να αφήσουν κατά μέρος τους βλακώδεις, άσκοπους και άκαιρους ανταγωνισμούς, οι οποίοι παλιότερα προξένησαν μόνο συμφορές στον τόπο.
Και πόσο μεγάλη είναι η ικανοποίηση όλων μας, που ασχολούμαστε με την οργάνωση και την διεξαγωγή των αγώνων, από το χρέος στον Ταϋγετο και στον τόπο μας κινούμενοι, όταν διαπιστώνουμε πως όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο αυτόν, είναι αυτά που ονειρεύτηκαν οι ιδεολόγοι ανιδιοτελείς άνθρωποι. Πώς να μην είμαστε ικανοποιημένοι σαν βλέπουμε πως όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, μικροί, μεγάλοι και μεγαλύτεροι, σέβονται τον χώρο, που φτιάχτηκε με πολύ κόπο, σέβονται τους αντίπαλους, με ένα λόγο σέβονται τον εαυτό τους και την κατάγωγη τους. Φέτος δε όλα ήταν τέλεια χωρίς το παραμικρό που να αλλοιώσει την ιδεολογία και τον χαρακτήρα των αγώνων.
Κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά που θα έχει ως κύριο μέρος τις βραβεύσεις των παιδιών που διακρίθηκαν αλλά και απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει όμως και ένα άλλο μέρος, δηλαδή την ηθική βράβευση, με την αναφορά των πράξεων κάποιων ανθρώπων που βοήθησαν, ωφέλησαν και άλλων που με απλόχερη γενναιοδωρία έδωσαν και την ψυχή τους για να συνεχίσει να υπάρχει το Αθλητικό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων «Παναγιώτης Αλάμαρας», αλλά και για την ιδέα των «Δημάκειων αθλητικών αγώνων».
Συγκεκριμένα αναφερόμαστε:
- Στον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τη νομιμοποίηση του Αθλητικού Κέντρου, την ηλεκτροδότησή του, αλλά και για την χορηγία προς τον «Δημάκειο Εκπαιδευτικό και Αθλητικό Όμιλο» που εισηγήθηκε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπίσει τα φετινά έξοδα διεξαγωγής των αγώνων, αλλά και της συντήρησης του χώρου. Ελπίζουμε να συνεχιστεί το ενδιαφέρον του και στο μέλλον.
-Στον Πρόεδρο της κοινότητος Πηγών κ. Απόστολο Μαρκόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε ποικιλοτρόπως προκειμένου να επιτευχθεί η νομιμοποίηση του Κέντρου, αλλά και για το συνεχές ενδιαφέρον του για την συντήρησή του. Τον ευχαριστούμε επίσης για την χορηγία σε αναψυκτικά για τους δρομείς των «Αλαμάρειων» δρόμων αντοχής.
-Τον κύριο και την κυρία Χελά, εμπόρων από την Αρτεμισία, για την χορηγία τους σε μπλουζάκια.
-Την Γραμματεία των αγώνων, τις δεσποινίδες Σοφία και Ιωάννα Παπαβασιλοπούλου και την Σταυρούλα Παπαευγενίου.
-Τον κ. Βαγγέλη Κοτσίνη που ανέλαβε και διεκπεραίωσε έξοχα όλες τις ανατεθείσες διαιτησίες αγώνων.
-Τους παππούδες, τις γιαγιάδες, αλλά και όλους τους συνοδούς των παιδιών που τα μετέφεραν και τα πρόσεχαν καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο.
-Τους μπάρμπα Νίκο Λάζαρο και Βασίλη Βασιλάκη οι οποίοι με τα φορτηγάκια τους μετέφεραν, για άλλη μια χρονιά, καθημερινά δεκάδες παιδιά από την Αρτεμισία.
-τους κ.κ. Αντωνόπουλο, Βασιλάκη, Θωμόπουλο, Μασουρίδη και Σπυρόπουλο που φρόντισαν για την ασφάλεια των διαδρομών στους αγώνες δρόμων.
-Όλα τα παιδιά για την συμπεριφορά και την υπεύθυνη στάση τους.
-Τον κ. Γρηγόρη Αλάμαρα για την δωρεάν διάθεση της εξαίρετης καλλιτεχνικής του δημιουργίας, τα οποία φίλος μας εικαστικός και γνώστης του αντικειμένου τα χαρακτήρισε ως «εξαίρετα θρησκευτικά, ιστορικά και κοινωνικά αριστουργήματα ενός αυτοδίδακτου λαϊκού καλλιτέχνη».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Νίκος Μπασακίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, ο κ. Μιχάλης Αντωνόπουλος ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», ο κ. Απόστολος Μαρκόπουλος πρόεδρος της κοινότητος Πηγών και ο κ. Τάσος Ροβολής ως μέλος της νεοεκλεγείσας Διοίκησης του «Δημάκειου Ομίλου».

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Παραδόθηκε στον κ. Νίκο Μπασακίδη, Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, από τον κ. Γρηγόρη Αλάμαρα αναμνηστική πλακέτα που προοριζόταν για τον κ. Νίκα δήμαρχο Καλαμάτας.

 

ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΕΣ

Τις βραβεύσεις έκαναν οι:
Μπασακίδης Νίκος εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας

Μαρκόπουλος Απόστολος πρόεδρος κοινότητος Πηγών,
Σάλμας Νικήτας πρόεδρος κοινότητος Αρτεμισίας,
Ροβολής Τάσος πρόεδρος κοινότητος Αλαγονίας,
Βαρελάς Άρις πρόεδρος κοινότητος Νέδουσας,
Αντωνόπουλος Μιχάλης πρόεδρος της κοινότητος Λαδά,
Παπαδέα Γιώτα πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών,
Καζάκος Αντώνης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας,
και Αλάμαρας Πέτρος γιός του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα.

 

ΣΚΑΚΙ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ (πήραν μέρος 16 παιδιά)

   

1ος Δημητρούλιας Νίκος

2ος Αλεξόπουλος Νικόλας

3ος Παπαδέας Τάσος

 

ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ (πήραν μέρος 5 παιδιά)

1ος Λαζαρίδης Δημήτρης
 2ος Κατσικέας Δημήτρης
3ος Αλεξόπουλος Γιώργος

 

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ (πήραν μέρος 9 παιδιά)

1ος Δημητρούλιας Νίκος
2ος Δημητρούλιας Νέστωρ
3ος Ιορδανίδης Δημήτρης

ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ (πήραν μέρος 13 παιδιά)

1ος Θωμόπουλος Ανδρέας
2η Κανελλοπούλου Σταυρούλα
3ος Δόμαλης Πάρης

 

ΜΠΑΣΚΕΤ
ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ 36 ΠΑΙΔΙΑ

1η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Πουλουπάτης Δ. Γιώργος, Πουλουπάτης Η. Γιώργος, Πουλουπάτης Δημήτριος, Πουλουπάτης Αλέξης, Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Ζερβής Νικόλαος και Κανελλόπουλος Γιώργος.
2η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Ιορδανίδης Δημήτριος, Δημητρούλιας Νικόλαος, Δημητρούλιας Νέστωρ, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Μερέας Παναγιώτης, Πανταζόπουλος Γιάννης και Μαυρίκη Ελένη.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που αποτελούσαν οι Καρράς Κωνσταντίνος, Μουσελίνος Αναστάσιος, Παπαδέας Τάσος, Λαζαρίδης Δημήτρης, Αλεξόπουλος Γιώργος, Αλεξόπουλος Νικόλας, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Διαμαντόπουλος Γιώργος και Παπαβασιλόπουλος Γιώργος.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ (πήραν μέρος 4 ομάδες και 47 παιδιά)

1η  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Λάζαρος Νίκος, Ζερβής Νίκος, Μιχαλόπουλος Ραφαήλ, Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος, Διονυσόπουλος Διονύσιος, Σπυρόπουλος Γιώργος, Σπυρόπουλος Δημήτρης, Μιχαλόπουλος Σωτήριος, Διονυσοπούλου Μαρία, Τσαντύλα Μαργαρίτα και Θεοφιλόπουλος Τάσος.
2η  αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι  Παπαδέας Τάσος, Καρράς Κώστας, Λαϊβεράς Χρήστος, Μπεχάι Άρης, Τσιραμπίδης Νίκος, Χατζόπουλος Παναγιώτης, Χατζόπουλος Αναστάσιος, Κάπελας Δημήτριος, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Γαϊτανάρου Βασιλική και Αλάμαρα Έλενα.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Διαμαντόπουλος Γιώργος, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Καρούνος Βαγγέλης, Πανταζόπουλος Γιάννης, Αλεξόπουλος Γιάννης, Λαζαρίδης Παναγιώτης, Βίλλα Νεφέλη, Λαζαρίδης Δημήτρης, Δημητρούλιας Νίκος, Δημητρούλιας Νέστωρ, Ιορδανίδης Δημήτρης, Βίλλας Αλέξανδρος και Μερέας Παναγιώτης

ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ (πήραν μέρος 10 ομάδες και 91 ΠΑΙΔΙΑ)

1η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Θεοδωρακάκης Νεκτάριος, Μάλαμας Νίκος, Βαρελάς Κώστας, Τοντέρικα Φλορίν, Σαμιώτης Χρήστος, Λαδάς Νικήτας, Βαρελά Σταυρούλα και Αθανασοπούλου Αμαλία.
2η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Στογιάννος Αλέξανδρος, Πουλουπάτης Δημήτριος, Καρνούσκος Νίκος, Πατσιλίβας Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Γιώργος, Κατσικέας Δημήτρης, Ρήγα Μαριλένα και Δικαίος Γεράσιμος.
3η αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι Μαρκόπουλος Τάσος, Βασιλόπουλος Περικλής, Μπαρνασάς Γρηγόρης, Γιαννακόπουλος Γιάννος, Χριστοδουλόπουλος Δήμος και Γιώργος, Πιτσιλής Βασίλης και Πιτσιλή-Χατζή Μυρτώ.

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ (πήραν μέρος 16 παιδιά)

1η αναδείχθηκε η Θεοφιλοπούλου Βάσια με άλμα 1,77μ
2η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Βασιλική με άλμα 1,49μ
3η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Έλενα με 1,46μ

ΑΓΟΡΙΑ (πήραν μέρος 20 παιδιά)

1ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με άλμα 1,93μ
2ος αναδείχθηκε ο Μιχαλόπουλος Κωνσταντίνος με άλμα 1,90μ
3ος αναδείχθηκε ο Μερέας Παναγιώτης με άλμα 1,89μ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13-18 ΕΤΩΝ

ΑΓΟΡΙΑ
1ος αναδείχθηκε ο Πουλουπάτης Δημήτρης με άλμα 2,56μ (νέο ρεκόρ αγώνων όλων των κατηγοριών)
2ος αναδείχθηκε ο Γιαννούλης Ηλίας με άλμα 2,36μ
3ος αναδείχθηκε ο Θωμόπουλος Ανδρέας με άλμα 2,26μ.

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 9 ΚΑΙ ΕΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1.400 μέτρα (πήραν μέρος 23 παιδιά)

Αγωνίστηκαν τα παιδιά: Γαϊτανάρου Σταυρούλα, Γαϊτανάρου Βασιλική, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Αφάλη Μαριέτα, Οικονομοπούλου Μαριλίζα, Οικονομοπούλου Χρυσήλια, Παπαδέα Αλίκη, Αλάμαρα Ελπίδα, Ζερβή Σοφία, Κανελλοπούλου Ιωάννα, Ροβολή Ιωάννα, Μασουρίδη Ηώ, Βίλλα Νεφέλη, Κωνσταντοπούλου Ιωάννα.
Σπυρόπουλος Γιώργος, Βασιλάκος Θοδωρής, Χατζόπουλος Αναστάσης, Μιχαλόπουλος Θοδωρής, Μπεχάϊ Άρης, Αγγελόπουλος Ηλίας, Σπυρόπουλος Άρης, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Δημητρούλιας Νέστωρ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Βασιλική με χρόνο 7,22΄
2η αναδείχθηκε η Ροβολή Ιωάννα
3η αναδείχθηκε η Γαϊτανάρου Δέσποινα

ΑΓΟΡΙΑ
1ος αναδείχθηκε ο Δημητρούλιας Νέστορας με χρόνο 6,33΄
2ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Γιώργος
3ος αναδείχθηκε ο Χατζόπουλος Αναστάσης

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 13 ΕΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2.600 μέτρα (πήραν μέρος 27 παιδιά)

ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η αναδείχθηκε η Μασουρίδη Μυρτώ με χρόνο 18,21΄ (νέο ργ .1εκόρ)
2η αναδείχθηκε η Θεοφιλοπούλου Βασιλική
3η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Έλενα

ΑΓΟΡΙΑ
1ος αναδείχθηκε  ο Αλεξόπουλος Γιώργος με χρόνο 13,19΄
2ος αναδείχθηκε ο Λαζαρίδης Παναγιώτης
3ος αναδείχθηκε ο Πανταζόπουλος Γιάννης

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ-ΚΕΡΑΣΟΥΛΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 4.000 μέτρα (πήραν μέρος 22 άτομα)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η αναδείχθηκε η Αντωνοπούλου Ελένη με χρόνο 29,20΄
2η αναδείχθηκε η Θεοδωρακοπούλου Σταυρούλα
3η αναδείχθηκε η Θεοδόση Ελένη

ΑΝΔΡΕΣ
1ος αναδείχθηκε ο Πονηρέας Νίκος με χρόνο 15,51΄ νέο ρεκόρ αγώνων (ανήκει στην SALAMON HELLAS JUNIOR TEAM)
2ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Δημήτριος
3ος αναδείχθηκε ο Σπυρόπουλος Κώστας

ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΑΡΟΥΣ 6,100 κιλά

ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 24ΑΤΟΜΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η αναδείχθηκε η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ
2η αναδείχθηκε η Αντωνοπούλου Ελένη με 5,73μ
3η αναδείχθηκε η Κουντάνη Κομνηνή με 4,60μ

ΑΝΔΡΕΣ
1ος αναδείχθηκε ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 10,52μ
2ος αναδείχθηκε ο Ζερίτης Νικόλαος με 10,50μ
3ος αναδείχθηκε ο Πανταζόπουλος Γιώργος με 10,32μ

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ :

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΜΕΧΡΙ 13 ΕΤΩΝ
Στα κορίτσια η Αλεξέα Μέγκεν με 2,15μ από το έτος 2005
Στα αγόρια ο Σεντεμέντες Γιάννης με 2,23μ από το έτος 2005

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΜΕΡΙ 18 ΕΤΩΝ
Στα κορίτσια η Ζερίτη Αθηνά με 1,98μ από το 2010
Στα αγόρια και στους άνδρες ο Πουλουπάτης Δημήτρης με 2,56 από το 2016

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Στις γυναίκες η Ζερίτη Αθηνά με 2,05 από το 2014

ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Στις Γυναίκες η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ από το 2016
Στους άνδρες ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,15μ από το 2007

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στα κορίτσια η Γαϊτανάρου Βασιλική με 7,22΄ από το 2016
Στα αγόρια ο Πανταζόπουλος Γιάννης με 5,58΄ από το 2015

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στα κορίτσια η Μασουρίδη Μυρτώ με 18,210΄από το 2016
Στα αγόρια ο Σπυρόπουλος Δημήτρης με 13,10΄από το 2015

 

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Στις γυναίκες η Ασημάκου Γιώτα με 19,04΄από το 2014
Στους άνδρες ο Πονηρέας Νίκος με 15,51΄από το 2016