Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 12:24

Οι σημερινές (18/8) Ελληνικές συμμετοχές στο Ρίο

Γράφτηκε από τον
Οι σημερινές (18/8) Ελληνικές συμμετοχές στο Ρίο

Ημέρα μεταλλίου θα είναι και η 13η των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα, είτε... φυσάει στο Ρίο είτε συνεχιστεί η άπνοια.

Στην πρώτη περίπτωση οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής θα αγωνιστούν στην medal race των 470 που αναβλήθηκε, για να «μάθουν» τι χρώμα θα είναι το μετάλλιο που θα κατακτήσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα «κλειδώσουν» τη θέση που είχαν στην κατάταξη όταν τέλειωσαν οι ιστιοδρομίς, δηλαδή την 2η κι έτσι το ασημένιο θα είναι πια δικό τους.

Η ώρα της ελληνικής πάλης έφτασε και η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας σε ένα άθλημα που έχει αναδείκει Ολυμπιονίκες θα προσπαθήσει για το καλύτερο στα 53 κιλά. Η Μαρία Πρεβολαράκη θα μπει στην παλαίστρα για να αντιμετωπίσει την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία στον γύρο των 16 και αν καταφέρει να προκριθεί, τότε θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του αγώνα Μπετζαμπεθ Αντζέλικα Αργκουέλο Βιλεγκάς (Βενεζουέλα)-Γιόσεφ Εσόμπε-Τιάκο (Καμερούν).

Στον στίβο η μοναδική ελληνική συμμετοχή είναι αυτή του Νίκου Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ενώ η Εθνική ανδρών της υδατοσφαίρισης θα αντιμετωπίσει την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων:

 
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

20:05 Μάντης/Καγιαλής - 470, medal race


ΠΑΛΗ

16:20 Μαρία Πρεβολαράκη - 53κ., γύρος των 16


ΣΤΙΒΟΣ

15:55 Νίκος Σκαρβέλης - σφαιροβολία, προκρ.


ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

21:10 Ελλάδα-Ισπανία