Σάββατο, 27 Αύγουστος 2016 14:18

ΚΑΡΑΤΕ: Με εξετάσεις έκλεισε μια πετυχημένη σεζόν ο Παμμεσσηνιακός

Γράφτηκε από τον
ΚΑΡΑΤΕ: Με εξετάσεις έκλεισε μια πετυχημένη σεζόν ο Παμμεσσηνιακός

 

Με εξετάσεις για μαύρη Ζώνη και «Νταν» ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε ολοκλήρωσε πριν από λίγες μέρες μια άκρως εποικοδομητική και επιτυχημένη χρονιά.

Η σεζόν περιελάμβανε πολλές διακρίσεις στα Πελοποννησιακά και τα Πανελλήνια  πρωταθλήματα και Κύπελλα που διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε, «ΕΛΟΚ».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Παμμεσσηνιακού επέδειξαν έντονο ζήλο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και οι κόποι όλων ο ανταμείφθηκαν. Η αρχή των εξετάσεων έγινε στα τέλη του Ιούνη όπου προήχθησαν στην επόμενη ζώνη όσοι αθλητές είχαν από άσπρη έως και πορτοκαλί ζώνη, στα τέλη Ιουλίου έδωσαν για τον επόμενο βαθμό οι κάτοχοι πράσινης ζώνης μέχρι και μοβ, για να έρθουμε στα μέσα του Αυγούστου με τους πιο προχωρημένους αθλητές του Παμμεσσηνιακού να εξετάζονται για τη Μαύρη ζώνη.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που διεκδίκησαν και κατόρθωσαν να πάρουν τη Μαύρη ζώνη είναι οι Κακούνης Περικλής, Κατερινόπουλος Νικόλαος, Κατερινοπούλου Ηλιάνα, Κοτσομύτης Αναστάσιος, Μάγερας Αθανάσιος, Μπακάκη Δήμητρα , Οικονομόπουλος Παναγιώτης, Χασανάκος Αναστάσιος, ενώ το πρώτο «Νταν» Μαύρη ζώνη κατέκτησαν οι

Αποστολόπουλος Δημήτριος, Ζόμπολας Γεώργιος και Χρονάς Νικόλαος.

Η εξεταστική επιτροπή αποτελούνταν από τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας και ομοσπονδιακό εξεταστή DAN «Νταν» Ευθύμιο Μπούρα και τους εκπαιδευτές του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. Ιωάννη και Ευάγγελο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Γιουρτούμας δήλωσε: «Η κατάκτηση της Μαύρης ζώνης είναι ένα κοπιαστικό αλλά και πολύτιμο ταξίδι προς την βελτίωση  του ασκούμενου σε ψυχή, σώμα και πνεύμα. Πλέον, οι αθλητές καλούνται να πράξουν κάτι πιο δύσκολο από το να κατακτήσουν μια κορυφή, να παραμείνουν σε αυτήν».

"Αποκαταστάθηκε μια αδικία χρόνων"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Ευθύμιος Μπούρας: «Έχω τη χαρά και την τιμή να επιβραβεύω τους κόπους των αθλητών του συλλόγου μας που μόχθησαν και επέμειναν τα προηγούμενα χρόνια μπροστά στο όραμα της κατάκτησης της ύψιστης μαχητικής  τέχνης που λέγεται Καράτε», ενώ στη συνέχεια τόνισε: « Πολλοί θα ήθελαν να έχουν μαύρη ζώνη στο Καράτε, αλλά λίγοι είναι αυτοί που διαθέτουν τα προσόντα και τις αρετές, που να τους δίνουν την υπομονή και την επιμονή για να κατακτήσουν το στόχο τους», ενώ έκλεισε υπογραμμίζοντας: «Μια αδικία χρόνων έρχεται να αποκατασταθεί με την είσοδο του Καράτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, ο σύλλογος μας που το 2017 συμπληρώνει  40 χρόνια στην τέχνη της αυτοάμυνας είναι πανέτοιμος από καιρό να πρωταγωνιστήσει και στους επόμενους μεγάλους στόχους που έρχονται με την είσοδο του Καράτε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα».

Στο τέλος το λόγο πήρε ο εκπαιδευτής Ιωάννης Μπούρας επισημαίνοντας: «Η πραγματικότητα για τους μυημένους στο άθλημα είναι πως το Καράτε δεν σταματά, αλλά ξεκινά στη Μαύρη ζώνη. Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν φθάσει πλέον στο επίπεδο να απολαμβάνουν περισσότερο  τις προπονήσεις και να μπαίνουν στην ουσία των ασκήσεων και των μηνυμάτων τους. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 του Σεπτέμβρη και προμηνύεται μια υπέροχη χρονιά με πολλές εκδηλώσεις και εκπλήξεις καθώς ο συλλογός μας θα συμπληρώσει τα 40χρόνια.  Πιο ανανεωμένοι και ώριμοι από ποτέ θα διεκδικήσουμε καλά πλασαρίσματα των αθλητών μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και την είσοδο τους στην Εθνική ομάδα».   

 

Τέλος, οι εγγραφές και τα μαθήματα στο σύλλογο θα ξεκινήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου.