Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016 13:02

Σημαντικά αθλητικά ραντεβού το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Σημαντικά αθλητικά ραντεβού το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που περιλαμβάνουν κολύμβηση και αγώνα δρόμου θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα.


Η αρχή θα γίνει σήμερα με τον 28ο Κολυμβητικό Μαραθώνιο του Μεσσηνιακού Κόλπου που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας, στη διαδρομή Καλαμάτα - Βελίκα - Καλαμάτα, απόστασης 30 χιλιομέτρων. Η έναρξη θα γίνει στις 7 το πρωί ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσουν οι απονομές.
Αύριο θα ακολουθήσει το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που διοργανώνει το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (σύλλογος εθελοντών δοτών Καλαμάτας) και το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης (έναρξη 9.30 π.μ.) και δρόμου (έναρξη στις 10.45 π.μ). Θα ακολουθήσει εκδήλωση στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Προβληματισμοί Κακαλίκα
για τον μαραθώνιο…

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου για τις δύο διοργανώσεις.
Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας αρχικά εξέφρασε την απογοήτευση του για την στήριξη που έχει ο μαραθώνιος λέγοντας χαρακτηριστικά πως "θα έπρεπε να μας απασχολεί πολύ περισσότερο ένας διεθνής αγώνας που έχει διαδοθεί παγκοσμίως και φέρνει ακόμη και αθλητή από τη Χαβάη". Αφού τόνισε πως του χρόνου θα αναζητήσει ο ίδιος πόρους για τουν αγώνα, στην συνέχεια επισήμανε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και τόνισε πως πρόκειται για ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες της Ευρώπης.
Στον κολυμβητικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 16 αθλητές και αθλήτριες. Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν οι Τζειμς Μπουσερ (Αγγλία), Ελερι Μαγκοάν (Αγγλία), Βανίνι Μόνικα Σιαριάνο (Αργεντινή), Ντίμιταρ Βιντένοφ (Βουλγαρία),  Ρακιέλ Ζαπατέρ (Ισπανία), Σέζαρ Ερνάντεζ (Ισπανία), Μιγκέλ Ροντρίγκεζ Σόζα (Ισπανία), Μανουόκι Ατίλα (Ουγγαρία), Μουσταφά Αδουγκντου (Τουρκία), Στίβεν Μινάγκλια (Χαβάη), Θανάσης Βασίλας, Τρύφωνας Κούστας, Γιάννης Λαφαζάνος, Σοφία Ψιλόλιγνου, Αναστασία Μαυρίδου, Θανάσης Ρέκκος.

Κάλεσμα στον κόσμο για
τους αγώνες της Κυριακής

Ο γιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος μίλησε για το το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών. Eπισήμανε πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και στάθηκε στις σχετικές ομιλίες που θα γίνουν στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα από τον Διευθυντή Μονάδος Μεταμόσχευσης Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη και τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Καραμπίνη.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη αναφέρθηκε και στις δύο εκδηλώσεις, τις οποίες στηρίζει η περιφέρεια. Χαρακτήρισε τον κολυμβητικό μαραθώνιο μοναδική αθλητική εκδήλωση που προβάλει παγκόσμια την πόλη και συνεχάρη τον ΝΟΚ για την διοργάνωση. Ενώ τόνισε πως το 5ο Κύπελλο Δότη Μυελού των Οστών δεν είναι ένα απλό γεγονός, αφορά την ζωή μας και πρέπει να διαδοθεί. Σημείωσε επίσης την προσφορά του κ. Αδαμόπουλου στην εν λόγω διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει και να συμμετέχει τους δύο αθλητικούς αγώνες, οι οποίοι στηρίζονται από τον Δήμο Καλαμάτας. Τόνισε επίσης πως οι δήμος υποστηρίζει τις διοργανώσεις που προβάλλουν τα αθλητικά ιδεώδη όπως οι δύο που γίνονται αυτό το Σαββατοκύριακο, όχι όμως και αυτές "ιδιωτών που με πρόσχημα τον αθλητισμό θέλουν αγώνες με σκοπό την έμμεση διαφήμιση των χορηγών τους».
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής σημείωσε πως το Λιμενικό Ταμείο στηρίζει τις δύο διοργανώσεις που προβάλλουν την πόλη και συνεχάρη τους διοργανωτές.
Στις αγωνιστικές λεπτομέρειες των κολυμβητικών αγώνων στο Κύπελλο Δότη αναφέρθηκε ο προπονητής του ΝΟΚ Παναγιώτης Λαγοπάτης που τόνισε πως οι αθλητές πρέπει να είναι στο χώρο του Elite μια ώρα πριν την έναρξη του κολυμβητικών αγώνων. Αποκάλυψε επίσης πως το παρών θα δώσει και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μαριάννα Λυμπερτά.
Θα υπάρχουν τρεις αγώνες, των 500, των 1000 και των 3000 μέτρων ενώ οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.
Για τον αγώνα δρόμου μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Αλέξης Ζάννης
που ζήτησε από τους αθλητές να βρίσκονται στον χώρο του Elite από τις 10 π.μ. και αναφέρθηκε στην διαδρομή που θα είναι πορεία ανατολικά και αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), πορεία έως εγκαταστάσεις Ναυτικού ομίλου αναστροφή στο κυκλικό κόμβο και τερματισμός παραλία ξενοδοχείου Elite.