Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 09:13

Σήμερα το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

Γράφτηκε από τον

Το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (σύλλογος εθελοντών δοτών Καλαμάτας) και το Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας θα διοργανώσουν σήμερα Κυριακή το 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών.

Ο αγώνας θα γίνει υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του συλλόγου ατόμων με εμπειρία καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ”.

Το σύνθημα του αγώνα είναι χαρακτηριστικό:  "Δώρισε την ευκαιρία για ζωή - Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν. Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης". 

Όλα τα αγωνίσματα θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό την παραλία του ξενοδοχείου "Elite"  στην παραλία Καλαμάτας.

Όσον αφορά την κολύμβηση, όλα τα αγωνίσματα θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. ενώ ο αγώνας δρόμου στις 10.45 π.μ.

Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει και στα δύο αθλήματα

Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.

Η κολυμβητική διαδρομή θα είναι σε μορφή τριγώνου 500μ.: 1 κύκλος στα 500μ.,2 κύκλους στα 1000μ. και 6 κύκλους στα 3000μ. Η διαδρομή θα οριοθετείται από ευδιάκριτες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες. 

Στον αγώνα δρόμου η αφετηρία θα γίνει στο Elite, πορεία ανατολικά και αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), πορεία έως εγκαταστάσεις Ναυτικού ομίλου αναστροφή στο κυκλικό κόμβο και τερματισμός παραλία ξενοδοχείου Elite.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών)

Θα υπάρχει, ιατρός αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα της έχει ως εξής: 

20:00-20:30 Μουσική βραδιά Μουσικό σχήμα “Ήχος του νότου”

20:30-20:35 Χαιρετισμός διοργάνωσης Ιωάννης Αδαμόπουλος, Δ/ντής Αιματολογικού Τμήματος Γ.Ν.Καλαμάτας

20:35-20:50 Χαιρετισμοί Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Αλειφέρη Ελένη, Δήμαρχος Καλαμάτας Νίκας Παναγιώτης

20:50-21:00 Δωρεά οργάνων Ανδρέας Καραμπίνης, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Ανδρέας Καραμπίνης

21:00-21:10 Δωρεά μυελού των οστών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Δ/της Μονάδος Μεταμόσχευσης Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης

Μετά τους αγώνες αλλά και μετά την εκδήλωση θα υπάρχει δυνατότητας λεπτομερούς ενημέρωσης εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.