Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2016 18:01

ΦΟΚ: Στην Καλαμάτα Μάρας και Φίλιου

Γράφτηκε από τον

Δύο σπουδαία ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού βρίσκονται στην Καλαμάτα.

Ο Βλάσης Μάρας και η Βαρβάρα Φίλιου δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας και έτσι ήρθαν στην πόλη μας για να διδάξουν για λίγες μέρες τα μυστικά της ρυθμικής γυμναστικής και της γυμναστικής αντίστοιχα στους αθλητές του Καλαματιανού ομίλου. Χθες οι δύο αθλητές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην Τέντα όπου και βραβεύθηκαν από το ΦΟΚ για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Επιπλέον, δήλωσαν έτοιμοι να ξανάρθουν στην Καλαμάτα, καθώς όπως είπαν περιμένουν προσκλήσεις από την επαρχία για να γνωρίσουν μικρούς αθλητές. 

Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρα Φίλιου ήταν από προχθές στην πόλη μας και έτυχε να δει από κοντά τα αποτελέσματα της καταστροφικής πλημμύρας. Ξεκίνησε λοιπόν δίνοντας κουράγιο στον κόσμο της Καλαμάτας και στην συνέχεια ευχαρίστησε το ΦΟΚ για την πρόσκληση ενώ χαρακτήρισε το Κύπελλο Καλαμάτας ως τον αγαπημένο της αγώνα. Κάλεσε επίσης το Δήμο να στηρίξει τις προσπάθειες που κάνει ο ΦΟΚ. 

Ο πρωταθλητής της γυμναστικής Βλάσης Μάρας από την πλευρά του δήλωσε χαρούμενος που θα γνωρίσει τους αθλητές του ΦΟΚ και χαρακτήρισε πολύ καλή την κίνηση του Καλαματιανού συλλόγου. Τόνισε άλλωστε πως μόλις σταματήσει τον αθλητισμό θα στραφεί στην προπονητική αφού θέλει να μεταφέρει στα νέα παιδιά τις γνώσεις που απέκτησε τόσα χρόνια. 

Και οι δύο αθλητές σημείωσαν πως οι συνθήκες προπόνησης των Ελλήνων αθλητών υψηλού επιπέδου δεν είναι οι ιδανικές και πως αν τα πράγματα ήταν καλύτερα θα έρχονται πολύ περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. 

"Οι επιτυχίες έρχονται μόνο και μόνο επειδή οι αθλητές αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βλάσης Μάρας. 

Επισήμαναν επίσης και οι δύο πως πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους Έλληνες αθλητές ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ευχαρίστησε τους δύο αθλητές για την παρουσία τους στην πόλη. Όσον αφορά την Τέντα, τόνισε πως υπέστη ζημιές που αποκαταστάθηκαν άμεσα χάρη στις ενέργειες του Δήμου αλλά και ανθρώπων του ΦΟΚ και του Ακάδημου Καλαμάτας που καθάρισαν τους χώρους του γηπέδου. 

Η πρόεδρος του ΦΟΚ Βούλα Κουβάτσου αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες του Μάρα και της Φίλιου και τους ευχαρίστησε που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του ΦΟΚ.

Η αθλήτρια του ΦΟΚ Μυρτώ Αθανασουλάκη πρόσφατα συμμετείχε με την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δήλωσε ενθουσιασμένη από την εμπειρία της. 

"Ευχαριστώ το ΦΟΚ και τις προπονήτριες μου που με βοήθησαν να φτάσω σε υψηλό επίπεδο. Είναι αξέχαστη η εμπειρία της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα". τόνισε η νεαρή αθλήτρια.