Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 14:39

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ελαμψε και στη Ρουμανία η Μελίνα Πεϊμανίδη

Γράφτηκε από τον

Με πολλά κύπελλα επέστρεψε ο Ιππικός Ομιλος Καλαμάτας από την Ρουμανία, όπου στις εγκαταστάσεις του Regatul Cailor στο Βουκουρέστι διεξήχθησαν το CSI* και οι Βαλκανικοί αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων, στις 25-28 Αυγούστου και 1-4 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτα συμμετείχε με την αθλήτρία του Μελίνα Πεϊμανίδη και το άλογό της Acapulca με το οποίο έχουν πλεον γίνει αχτύπητο δίδυμο!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, αποφάσισε φέτος να επιλέξει τους αθλητές που θα απαρτίσουν την Εθνική ομάδα με βάση τα αποτελέσματα τους στον αγώνα CSI* που προηγήθηκε των Βαλκανικών.

Η Πεϊμανίδη κατάφερε με την εξαιρετική της εμφάνιση να κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία Παίδων και να προκριθεί για την Εθνική μας ομάδα στην κατηγορία Παίδων στους Βαλκανικούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τους αγώνες του CSI* ήταν:

Πέμπτη, 25/8 - Ύψος: 1.10μ: 3η θέση για την Μελίνα Πεϊμανίδη και την Acapulca με άπταιστη διαδρομή!

Παρασκευή, 26/8- Ύψος: 1.10μ: Πολύ καλή διαδρομή του διδύμου με μια ρήψη (4 βαθμοί ποινής) (

Κυριακή, 28/8 - Ύψος: 1.15μ: 1η θέση για την Μελίνα και την Acapulca με άπταιστη διαδρομή και τον πιο γρήγορο χρόνο στο μπαραζ! 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τους Βαλκανικούς αγώνες ήταν:

Πέμπτη, 1/9 - Κατηγορία Παίδων Ύψος: 1.10μ: Εξαιρετική εμφάνιση για Μελίνα και την Acapulca σε πολύ καλό χρόνο, τις έφεραν στην έβδομη θέση! 

Σάββατο, 3/9 - Κατηγορία Παίδων (Ατομικό και Ομαδικό) Ύψος: 1.15μ: 1ος γύρος: Με μία ρίψη ολοκλήρωσαν τη διαδρομή τους η Μελίνα και η Acapulca, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς ποινής.

2ος γύρος: Άπταιστη η διαδρομή του διδύμου, σε εξαιρετικό χρόνο 

Όσον αφορά το ομαδικό, η ελληνική αποστολή αποτελούταν από την Μελίνα Πεϊμανίδη, την Αθηνά Μάνου, τον Σταύρο Θεοφανόπουλο και την Βαλέρια Ζαχαρίου. Στον πρώτο γύρο το σύνολο των πόντων των παιδιών ήταν δώδεκα βαθμοί ποινής και η ομάδα ήταν τρίτη στην συνολική κατάταξη. Ωστόσο, λόγω της πολύ καλής εμφάνισης των ελλήνων, αυτό μπόρεσε να ανατραπεί και σημειώθηκαν τρεις άπταιστες διαδρομές οι οποίες επέτρεψαν την διατήρηση των δώδεκα βαθμούς ποινής και την άνοδο στην δεύτερη θέση. 

Κυριακή, 4/9 - Ύψος: 1.20μ: Πολύ καλή εμφάνιση της Πεϊμανίδη και του αλόγου της, με μια αρνηση που εκτός από τους 4 βαθμούς ποινής της πρόσθεσε και βαθμούς απο χρόνο, απομακρύνοντας την έτσι από το βάθρο.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Πεϊμανίδη αγωνίζεται στο εξωτερικό, σε διοργανώσεις με τόσο τεχνικές διαδρομές!