Πέμπτη, 15 Σεπτέμβριος 2016 15:44

ΣΔΥΜ: Συμμετείχε στο "Navarino Challenge" και στην "Βρυσεάδα"

Γράφτηκε από τον

Σε δύο αγώνες βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας την περασμένη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος σ’  ένα πανέμορφο χωριό στη καρδιά του ανατολικού Ταϋγέτου την Αναβρυτή Λακωνίας όπου διεξήχθη ο 3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου "Βρυσεάδα" απόστασης 30χιλ. και ενός μικρότερου ορεινού αγώνα με την επωνυμία "Βρυσεάδα FAST 2016" απόστασης 13χιλ..  

Τους αγώνες διοργάνωσε με επιτυχία, ο Σύλλογος Βρυσεατών και φίλων της Αναβρυτής «Η Φανερωμένη» και κινήθηκαν στον ορεινό όγκο του «αρσενικού βουνού», του ανατολικού Ταΰγετου.

Η διαδρομή ήταν κυκλική και αρκετά δύσκολη και είχε αφετηρία και τερματισμό το σχολείο της Αναβρυτής, όπου βρίσκονται το Βοτανολογικό και το Γεωλογικό Μουσείο του Ταϋγέτου, αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου.

Τον ΣΔΥΜ εκπροσώπησαν επάξια 8 δρομείς και στις δύο διαδρομές με σημαντικότερη διάκριση, αυτή του Σταύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατέλαβε τη 2η θέση στη γενική κατάταξη των 30χιλ. με χρόνο 3:44:05'. Όι υπόλοιποι δρομείς τερμάτισαν επιτυχώς χωρίς προβλήματα.

Αναλυτικά τα ονόματα των αθλητών του ΣΔΥΜ που συμμετείχαν είναι οι εξής: Βαϊνά Βασιλική, Γαληνέας Σωκράτης, Κάτσου - Βαλσαμάμη Βαρβάρα, Κόκκορης Διονύσιος, Ξυπόλιτος Στέλιος, Πατεράκης Στέφανος, Παπαδόπουλος Σταύρος και Σπυρόπουλος Κώστας.

Ο δεύτερος πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino και συγκεκριμένα το 4° «Navarino Challenge» όπου ο  Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, έτρεξε για τέταρτη συνεχόμενη  φορά στην Ελλάδα, και ήταν και ο πρεσβευτής της ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής που ακολουθεί ευλαβικά και ο ίδιος και της ευαισθητοποίησης, για την παιδική παχυσαρκία.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν στους αγώνες, για τη στήριξη αυτού του σκοπού. 

Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε σε τρεις διαδρομές 21,1km, 10km, 5km και  μία μικρότερη του 1km που συμμετείχαν μικρότερα παιδιά. Το σημείο εκκίνησης του «Navarino Challenge» ήταν από Costa Navarino με παραλιακή κατεύθυνση, με δύσκολα σημεία χωμάτινης διαδρομής, και τους αθλητές όλων των αποστάσεων να απολαμβάνουν τις μαγικές εικόνες της Βοϊδοκοιλιάς, που έχει ανακηρυχτεί σε μία από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο, εν συνεχεία το γύρο της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας και  επιστροφή πάλι πίσω στην Costa Navarino.

 

Το Navarino Challenge έγινε με την συνεργασία των Δήμων Πύλου, και Τριφυλίας με αρωγό το ΣΔΥ Μεσσηνίας, ο οποίος συμμετείχε με 40 δρομείς περίπου και είχε την υποστήριξη της Costa Navarino και πολλών χορηγών.