Σάββατο, 17 Σεπτέμβριος 2016 17:22

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατάδυσης ξεκινά σήμερα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάδυσης ξεκινά σήμερα Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα.

Είναι η τρίτη φορά που η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί την διοργάνωση που θα φέρει στην πόλη περίπου 100 αθλητές από 20 χώρες. Η διοργάνωση είχε γίνει ξανά στην Μεσσηνία με επιτυχία το 2011 και το 2013.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοργανώσεις θα γίνουν αγώνες ομάδων και όχι ατομικοί αγώνες. 

Η κάθε εθνική ομάδα θα αποτελείται από τρεις αθλητές και τα αποτελέσματα θα βγουν με βάση την συνολική τους βαθμολογία. 

Οι αθλητές θα βαθμολογηθούν ουσιαστικά με τρία κριτήρια. Το πρώτο θα έχει να κάνει με το βάθος της κατάδυσης του κάθε αθλητή που θα γίνει στην θάλασσα. Το δεύτερο με το χρόνο διατήρησης της αναπνοής μέσα στο νερό. Το τρίτο θα έχει να κάνει με την απόσταση μιας βουτιάς (το γνωστό μακροβούτι) και θα γίνει στο κολυμβητήριο της πόλης. 

Αυτή είναι μια καινοτομία της διοργάνωσης που θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να δει από κοντά μέρος των αγώνων από τις εξέδρες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. 

Συγκεκριμένα, στο κολυμβητήριο την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. θα γίνουν, παρουσία κόσμου, οι τελευταίοι αγώνες που ουσιαστικά θα καθορίσουν και τα τελικά αποτελέσματα. 

 

Σήμερα Σάββατο στις 8 μ.μ. θα γίνει στο ξενοδοχείο "Elite" η τελετή έναρξης της διοργάνωσης ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσει η δράση. Η παρουσία του Ρώσου παγκόσμιου πρωταθλητή Αλεξέι Μαρκάνοφ είναι αξιοσημείωτη σε μια διοργάνωση που θα συμμετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος σε άνδρες και γυναίκες. 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ