Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 14:31

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Θετικός ο απολογισμός της τελευταίας διετίας

Γράφτηκε από τον

 

Τον απολογισμό των δράσεων της τελευταίες διετίας έκανε ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας. Στο διάστημα αυτό ο Καλαματιανός όμιλος έκανε βήματα μπροστά καθώς οργανώθηκε σε αρκετούς τομείς , συνέχισε με επιτυχία το Φεστιβάλ που διοργανώνει και επιπλέον συμβάλλει στην διάδοση του μπριτζ.

Η σχετική απολογιστική ανακοίνωση του συλλόγου για το διάστημα 4/10/2014 – 25/10/2016 αναφέρει: 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έθεσε ως αρχικούς στόχους τους: 

Εκσυγχρονισμό του ομίλου. Διάδοση του μπριτζ. Βελτίωση της καθημερινότητας. Άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ Καλαμάτας. Διαφάνεια στα οικονομικά του ομίλου.

Ας δούμε  αναλυτικά κάθε έναν από τους παραπάνω στόχους.

Εκσυγχρονισμός του ομίλου

Κατά την τελευταία διετία ο όμιλος μας απέκτησε σελίδα στο internet καθώς σελίδες στα social media (facebook, twiter, youtube) καθώς και e-mail για επικοινωνία με τους αθλητές του ομίλου .Οι παραπάνω σελίδες ενημερώνονται τακτικότατα και έτσι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει για τους αγώνες και τις δραστηριότητες, τα μαθήματα, τα νέα κ.τ.λ.  Επιπλέον ο όμιλος μας απέκτησε λογότυπό το οποίο και χρησιμοποιείται στην αλληλογραφία του ομίλου καθώς και για μπλουζάκια-σημαίες κ.α. Επιπλέον ο όμιλος μας απέκτησε 12 μηχανήματα καταγραφής αποτελεσμάτων bridgemates (προσφορά του μέλος του κ. Οικονόμου Αθανάσιου) καθώς και τον απαραίτητο server , έτσι πλέον περιορίστηκε η εργασία του διαιτητή στο ντουμπλικάρισμα και σε καθαρά διαιτητικά καθήκοντα. Επίσης, αγοράστηκε τηλεόραση και laptop τα οποία και χρησιμοποιούνται στα μαθήματα αλλά και σαν χρονόμετρο στις αγωνιστικές δραστηριότητες του ομίλου. Τέλος αγοράστηκε βιβλιοθήκη καθώς και βιβλία, τα οποία μπορούν να δανειστούν οι αθλητές του ομίλου. Αυτή την στιγμή ο όμιλός είναι από τους λίγους επαρχιακούς ομίλους που διαθέτει όλα τα απαραίτητα.

Διάδοση του μπριτζ

α). Την χρονιά 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αρχαρίων με εκπαιδευτή τον κ. Οικονόμου Αθανάσιο και εκδόθηκαν 22 νέα αγωνιστικά δελτία. Από την συγκεκριμένη τάξη περίπου 10 άτομα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον όμιλο και λαμβάνουν μέρος σε αρκετές αγωνιστικές δραστηριότητες. Την χρονιά 2014-2015 πραγματοποιήθηκαν μαθήματα αρχαρίων με εκπαιδευτή τον κ. Οικονόμου Αθανάσιο και εκδόθηκαν 13 νέα αγωνιστικά δελτία, ενώ 6-7 άτομα έχουν ενσωματωθεί πλήρως στον όμιλο. Το θετικό είναι ότι οι μαθητές των δύο τελευταίων ετών έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας, γεγονός που ανανέωσε ηλικιακά τον όμιλό μας, ενώ η αγάπη που έχουν για το άθλημα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα είναι για χρόνια ενεργοί αθλητές του ομίλου. Επιπλέον την χρονιά 2015-2016 ο όμιλος μας ήταν ο μόνος επαρχιακός όμιλος που διοργάνωσε μαθήματα για παιδιά με εκπαιδευτή τον κ. Ρουσέα Βασίλη. Στα μαθήματα εμφανίστηκαν τουλάχιστον μια φορά περίπου 20 παιδιά, ενώ εκδόθηκαν και 11 αγωνιστικά δελτία για τους μικρούς αθλητές. Τέλος την χρονιά 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν μαθήματα για τους μαθητές της τάξης 2014-2015 καθώς και για οποιοδήποτε άλλο αθλητή επιθυμούσε από τον κ. Αλεξανδρόπουλο Γεώργιο. 

β). Τα αποτελέσματα του ταυτόχρονου καθώς και  τον τετραήμερων ομάδων δημοσιεύονται στην εφημερίδα Ελευθερία ενώ στέλνονται δελτία τύπου σε όλα τα Μ.Μ.Ε που αφορούν διακρίσεις αθλητών, σειρά μαθημάτων κ.α. Τέλος στα πλαίσια της διαφήμισης του περσινού  κύκλου μαθημάτων ο κ. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Ελευθερία. 

γ). Στα πλαίσια της διαφήμισης κύκλου μαθημάτων στήθηκαν τραπέζια σε πλατεία και παραλία και μοιράστηκε φυλλάδιο με ενημερωτικό υλικό. Μια ενέργεια που συζητήθηκε από ΔΣ και αθλητές πολλών ομίλων. 

Βελτίωση της καθημερινότητας

Στα πλαίσια της βελτίωσης της καθημερινότητας των αθλητών του ομίλου εκτός από τον εκσυγχρονισμό του ομίλου αγοράστηκαν βοηθητικά τραπεζάκια καθώς και τσόχες. Παράλληλα  εκπαιδευτήκαν αρκετοί νέοι διαιτητές. Πλέον ο όμιλος μας έχει διαιτητές που θα μπορούσε να καλύψει ακόμα περισσότερες αγωνιστικές δραστηριότητες. Η σημαντικότερη όμως επιτυχία, ήταν η καθιέρωση και τρίτης αγωνιστικής ημερίδας (κάθε Κυριακή απόγευμα), ένα αίτημα που υπήρχε από αρκετούς αθλητές που δεν είχαν αγωνιστική παρουσία στα τουρνουά της Δευτέρας και της Τετάρτης.  Για να καθιερωθεί η ημερίδα το ΔΣ καθιέρωσε η ημερίδα να είναι περιορισμένη ενώ αρχικά έδινε και δώρα στο πρώτο ζεύγος. Επίσης διοργανώθηκε διήμερος αγώνας 4ης βαθμίδας που στην λήξη του είχε μπουφέ στο loft του ξενοδοχείου ενώ έγιναν και αγώνες 4ης βαθμίδας για την κοπή της βασιλόπιτας του ομίλου. 

Άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ Καλαμάτας

Το διοικητικό συμβούλιο ακούγοντας τα παράπονα αρκετών παιχτών για θόρυβο στις διοργανώσεις του 2013 και 2014 στο ξενοδοχείο Elite πραγματοποίησε το 2015 για πρώτη φορά τους αγώνες στο Horizon blu.Στους αγώνες του 21ου φεστιβάλ έλαβαν μέρος 21 ομάδες και 83 ζεύγη (166 αθλητές) σε όλες τις κατηγορίες, ενώ στην λήξη του τιμήθηκε το μέλος του ομίλου  κ. Κτεναβέας Δ για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του. Η διοργάνωση  στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία και αυτό έδωσε μεγάλη ώθηση για την επόμενη χρονιά. Το 21ο φεστιβάλ παρά τα αυξημένα έξοδά του, έκλεισε με καθαρά έσοδα 1.519€. Για το 22ο φεστιβάλ το διοικητικό συμβούλιο αντιλαμβανόμενο την επιτυχία του προηγούμενου τουρνουά καθώς και τις βολικές ημερομηνίες και το περιφερειακό πρωτάθλημα, πρόβλεψε και εξασφάλισε και δεύτερη αίθουσα στο Horizon blu ενώ έκανε και αλλαγή στον διαιτητή του αγώνα. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε 28 ομάδες και 115 ζεύγη (μαζί με τα kids), αριθμό ρεκόρ τουλάχιστον για την τελευταία δεκαετία. Το 22ο φεστιβάλ έκλεισε με καθαρά έσοδα 3.664€. Και τα δύο φεστιβάλ (όπως και τα προηγούμενα) ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας, ενώ με ενέργειες της διοίκησης ο όμιλος έλαβε 1.000€ κάθε χρόνο για την διοργάνωση του φεστιβάλ. Αυτή την στιγμή το φεστιβάλ της Καλαμάτας θεωρείται από τα καλύτερα οργανωτικά τουρνουά και σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη της πόλης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σύντομα δεν θα επαρκούν οι αίθουσες του Horizon blu για την διοργάνωση του. 

Διαφάνεια στα οικονομικά του ομίλου

Για τα οικονομικά του ομίλου έγινε αναλυτική παρουσίαση από τον ταμία κ. Νιαρχο, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την τελευταία διετία ο όμιλος σχεδόν διπλασίασε το αποθεματικό του. Η παρούσα διοίκηση ήταν η μόνη που έλαβε χρήματα από τους μαθητές για την εκμάθηση του αθλήματος, κάτι το οποίο σχεδόν το επιβάλει η ομοσπονδία. Κατάφερε και έλαβε επιχορήγηση και για τις δύο χρονιές από  τον δήμο Καλαμάτας για το φεστιβάλ και περιόρισε τα έξοδα διαιτησίας μιας και μέλη του συμβουλίου διαιτήτευαν δωρεάν ενώ στα πλαίσια της εκπαίδευσης των διαιτητών υπήρχαν και αρκετοί δόκιμοι διαιτητές".