Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 14:21

Με Ρούτση και Κρανιώτη στο "Mykonos Run 2016"

Γράφτηκε από τον
Με Ρούτση και Κρανιώτη στο "Mykonos Run 2016"

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντισμού αλλά και της ανάδειξης ιστορικών σημείων του νησιού, ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με την OutLoudeventservices διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ, και Kids Run 800, με την επωνυμία «Mykonos Run 2016».

Πρόκειται για πρωτότυπη πρωτοβουλία στην οποία πήραν μέρος 160 δρομείς και αρκετά παιδιά στο μικρό αγώνα των 800 μέτρων. Μαζί με αυτούς υπήρξε και η συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και των πρωταθλητών Βασιλική Μιλλούση της ενόργανης γυμναστικής και του Μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Καλομοίρη, ο οποίος ήταν και ο νικητής του αγώνα των 10χιλ..

Οι τρεις διαδρομές είχαν διαφορετικό σημείο εκκίνησης αλλά κοινό τερματισμό μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου.

Συγκεκριμένα η διαδρομή των 10χλμ είχε θρησκευτικό χαρακτήρα (σύμφωνα με το οδοιπορικό της Παναγίας Τουρλιανής) με σημείο εκκίνησης την Άνω Μερά δίπλα στο Μοναστήρι, αυτή των 5 χλμ είχε εκκίνηση από τη νέα Μαρίνα και η παιδική διαδρομή των 800 μ. κινήθηκε μέσα στη Χώρα.

Μεγάλη επιτυχία για τον ΣΔΥΜ, ήταν η 4η θέση στη γενική κατάταξη στον αγώνα των 5χιλ. του αθλητή του συλλόγου Δημήτρη Ρούτση, ο οποίος τερμάτισε με χρόνο 00:21:39', αλλά ταυτόχρονα ήταν ο 1ος Έλληνας, αφού η πρώτη τριάδα ανήκε σε ξένους αθλητές. Λίγες θέσεις πιο κάτω άλλος ένας αθλητής του Μεσσηνιακού συλλόγου, ο Κώστας Κρανιώτης τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης και 3ος στη κατηγορία του, κάνοντας χρόνο 00:23:44'. 

 

Ο ΣΔΥΜ συνεχάρη τους δύο αθλητές του.