Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2016 10:11

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ: Σήμερα βγαίνουν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές

Γράφτηκε από τον

Στο κολυμβητήριο της Καλαμάτας μεταφέρεται σήμερα η δράση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατάδυσης της AIDA, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο.

Από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα γίνουν αγώνες δυναμικής άπνοιας (μακροβούτι), οι οποίοι και θα κρίνουν τους φετινούς παγκόσμιους πρωταθλητές. Και αυτό γιατί η σημερινή είναι η τελευταία αγωνιστική μέρα και το βράδυ στις 8 στο ξενοδοχείο  "Εlite" θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και οι απονομές. Η είσοδος στο κολυμβητήριο θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι διοργανωτές προσμένουν από τον κόσμο να δώσει το "παρών" και να δει όμορφο θέαμα και μεγάλες επιδόσεις, μιας και μετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες. 

Μέχρι σήμερα, στους άνδρες πρώτη είναι η Τσεχία, δεύτερη η Ελλάδα και τρίτη η Γαλλία. 

Στις γυναίκες πρώτη η Ιαπωνία, δεύτερη η Τσεχία και τρίτη η Γαλλία, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση. Οι διαφορές όμως δεν είναι μεγάλες και όλα θα κριθούν σήμερα. Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα  που διεξάγεται για τρίτη φορά στην Καλαμάτα λαμβάνουν μέρος 18 χώρες και 100 αθλητές και αθλήτριες. Σε αντίθεση με προηγούμενες διοργανώσεις, οι αγώνες είναι ομαδικοί και όχι ατομικοί. 

Η κάθε εθνική ομάδα αποτελείται από τρεις αθλητές και τα αποτελέσματα βγαίνουν  με βάση την συνολική τους βαθμολογία. 

 

Οι αθλητές βαθμολογούνται με τρία κριτήρια. Το πρώτο  έχει να κάνει με το βάθος της κατάδυσης του κάθε αθλητή που γίνεται στην θάλασσα. Το δεύτερο με το χρόνο διατήρησης της αναπνοής μέσα στο νερό. Το τρίτο έχει να κάνει με την απόσταση μιας βουτιάς (το γνωστό μακροβούτι) που γίνεται στο κολυμβητήριο της πόλης. Και αυτή είναι μια καινοτομία της διοργάνωσης,