Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2016 13:43

Ημιμαραθώνιος δρόμος υπέρ του «Καλαμάτα '21» στις 9 Οκτωβρίου

Γράφτηκε από τον

Τον 1ο Ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτας θα διοργανώσει ο Δήμος σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. 

Ο αγώνας μήκους 21 χιλιομέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού και θα συμβάλλει στην προώθηση – προβολή της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μία αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή, επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

"Τρέχουμε για τον τίτλο" είναι το σύνθημα του αγώνα, για τον οποίο μέχρι χθες το μεσημέρι οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει τις 150.

Επιπλέον, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με αγώνα 5 χιλιομέτρων στη διαδρομή προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία, με έναρξη επίσης στις 9 το πρωί. 

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.chronolog.gr/registration.aspx?h=5b10498de73a39817732a4b5fa31c416.

Δηλώσεις θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα σε περιορισμένο όμως αριθμό. 

Κάλεσμα στον κόσμο

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής του «Καλαμάτα 21» Έκτωρ Τσατσούλης μίλησαν χθες για την διοργάνωση και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετέχει.

"Ο Δήμος σε συνεργασία με σύλλογος διοργανώνει ένα ημιμαραθώνιο σε επίπεδη διαδρομή που θα βοηθήσει τους αθλητές ενώ θα είναι σημαντικός και για την προετοιμασία τους για τον μεγάλο μαραθώνιο της Αθήνας. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο αγώνας στηρίζει την υποψηφιότητα του «Καλαμάτα 21». Υπάρχουν ήδη πολλές συμμετοχές και καλούμε τον κόσμο να έρθει καθώς την Κυριακή Οκτωβρίου… τρέχουμε για τον τίτλο", τόνισε ο Νίκος Μπασακίδης. 

 

Ο Έκτωρ Τσατσούλης με την σειρά του σημείωσε: "Έμειναν 44 μέρες μέχρι την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σε μια προσπάθεια που ήταν μαραθώνιος για την πόλη. Μας είπε ο κ. Μπασακίδης να μας αφιερώσει τον ημιμαραθώνιο των 21 χιλιομέτρων και φυσικά δεχτήκαμε. Θα είμαστε εκεί για να συλλέξουμε εγγραφές αλλά και εγγραφές εθελοντών για την επίσκεψη της επιτροπής στην πόλη. Ελπίζουμε να βοηθήσει και ο καιρός και να έχει επιτυχία η διοργάνωση».