Σάββατο, 01 Οκτώβριος 2016 11:22

Ξεκίνησε από την Ακρόπολη το 34ο Σπάρταθλον

Γράφτηκε από τον

Με την συμμετοχή περίπου 400 δρομέων από 52 χώρες, δόθηκε το πρωί (7 π.μ.) της Παρασκευής κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, η εκκίνηση στο 34ο Σπάρταθλον, με τερματισμό σήμερα το πρωί την Σπάρτη και το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα.

Στον ιστορικό αγώνα των 246 χιλιομέτρων, που ακολουθεί τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, λαμβάνουν μέρος σπουδαίοι αθλητές των υπεραποστάσεων, μεταξύ των οποίων η Καταλίν Νάγκι (ΗΠΑ), η αθλήτρια με την καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση, και η συμπατριώτισσά της Παμ Σμιθ, ενώ στους άνδρες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Ιταλού νικητή του αγώνα το 2014 Ιβάν Γκουντίν και του Πορτογάλου Ζοάο Ολιβέιρα.

Στον αγώνα συμμετέχουν επίσης 60 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται ο Γιάννης Κουρκουρίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία με αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες υπεραποστάσων, ο Γιώργος Κρυστάλλης που συμμετέχει στον αγώνα για 14η φορά και η Άντζελα Τερζή μαζί με την Αμαλία Ματθαίου, που και φέτος θα δώσουν τη μάχη για τον τερματισμό κάνοντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Κατά μήκος της διαδρομής των 246 χιλιομέτρων, υπάρχουν συνολικά 75 σταθμοί ανεφοδιασμού (check points) που παρέχουν στους αθλητές νερό, ισοτονικά και τροφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστούν.

Ο Δήμος Σπάρτης από την πλευρά του είναι πανέτοιμος για να υποδεχθεί τους αθλητές και τις αθλήτριες στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή εκδήλωση απονομής επάθλων, που είναι ένα Κλαδί ελιάς και λίγο νερό από τον Ευρώτα ποταμό σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στη Σπάρτη.