Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 12:51

Oλα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο - Ξεκινά την Πέμπτη στο "Buca Beach Resort"

Γράφτηκε από τον
Oλα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο - Ξεκινά την Πέμπτη στο "Buca Beach Resort"

Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες η Μεσσηνία.

Ο λόγος για το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο "Ancient Messene Open", το οποίο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη εώς και την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Buca Beach Resort" στην παραλία Ανάληψης Μεσσήνης. Το τουρνουά είναι στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις ITF, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 28 αθλητές και αθλήτριες με αναπηρία από Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σουηδία, Δανία, Ουκρανία, Φιλανδία, Κροατία.

Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής Γιώργος Λαζαρίδης είναι ο εμπνευστής αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης και ένας από τους αθλητές που θα λάβει μέρος. Θα συμμετέχει τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό με συμπαίκτη τον Σουηδό Dan Wallin. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα 5 γήπεδα τένις που διαθέτει το ξενοδοχείο. Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6-7 το απόγευμα ενώ την Κυριακή στις 10 το πρωί θα γίνει ο τελικός στο μονό των ανδρών. 

Χθες οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου εξέφρασαν την πίστη τους για μια πετυχημένη διοργάνωση, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα της και κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες. 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης δήλωσε δικαιωμένος για την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του. "Είμαι υπερήφανος γιατί ένα όνειρο ετών γίνεται πραγματικότητα. Μου φαίνεται απίστευτο ότι θα φιλοξενήσουμε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ανθρωποι από πολλές χώρες θα αγωνιστούν εδώ και θα δουν τις ομορφιές της περιοχής. Σε συνδυασμό και με την παρουσία των συνοδών τους, η διοργάνωση αποκτά σημασία και στο τουριστικό κομμάτι. 

Ευχαριστώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το "Buca Beach Resort", το "Elite City Resort", την παγκόσμια και ελληνική ομοσπονδία και τους αθλητές και εθελοντές. Κάνουμε πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να είναι κοντά και να απολαύσει τους αγώνες», τόνισε ο Καλαματιανός αθλητής. 

Ο ιδιοκτήτης του "Buca Beach Resort" Νίκος Λύτρας σημείωσε: "Είναι χαρά και τιμή μας να φιλοξενήσουμε το τουρνουά που εκπληρώνει ένα μεγάλο όραμα του Γιώργου Λαζαρίδη. Οι 28 αθλητές και οι συνοδοί τους θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τη Μεσσηνία. Πιστεύουμε ότι θα γίνει μια πετυχημένη διοργάνωση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός". 

Ο κ. Λύτρας επισήμανε ακόμη την ανάγκη να γίνει άνοιγμα στο τουριστικό κομμάτι με ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες και ανέφερε κάποια επίσημα στοιχεία που δείχνουν πόσο σημαντική άνοδος του τουρισμού μπορεί να υπάρξει. 

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια θα είναι πάντα αρωγός στην εν λόγω διοργάνωση. Επισήμανε την σπουδαιότητα της τόσο αγωνιστικά, όσο και τουριστικά ενώ στάθηκε και στο μεγάλο όραμα του Λαζαρίδη που γίνεται πραγματικότητα. "Η Περιφέρεια δεν μπορούσε να απουσιάζει. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε μπροστά", τόνισε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ακόμη ότι θα γίνει στοχευμένη προσπάθεια ώστε να προσελκυθούν άνθρωποι με ειδικές ικανότητες για τουρισμό στην Περιφέρεια.

 

Ο Σουηδός αθλητής Dan Wallin πριν λίγες μέρες συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες ενώ είναι μέλος των εθνικών ομάδων μπάσκετ και τένις με αμαξίδιο της χώρας του. Ο συμπαίκτης του Λαζαρίδη στο διπλό ταμπλό της διοργάνωσης που θα γίνει στην Μεσσηνία, δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρώτη του γνωριμία με την Καλαμάτα και την Μεσσηνία και εξέφρασε και αυτός την πίστη του για μια πετυχημένη διοργάνωση.