Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016 08:33

Σήμερα ο 1ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τον 1ο Ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτας θα διοργανώσει σήμερα Κυριακή στις 9 το πρωί ο Δήμος, σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης.

Ο αγώνας μήκους 21 χιλιομέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού και θα συμβάλλει στην προώθηση - προβολή της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μία αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή, επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

"Τρέχουμε για τον τίτλο" είναι το σύνθημα του αγώνα, για τον οποίο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή καθώς μέχρι την Παρασκευή είχαν δηλώσει συμμετοχή 300 αθλητές. 

Επιπλέον, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με αγώνα 5 χιλιομέτρων στη διαδρομή προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία, με έναρξη επίσης στις 9 το πρωί. Για τον αγώνα αυτό οι συμμετοχές μέχρι χθες είχαν φτάσει τις 150. 

Δηλώσεις θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα σε περιορισμένο όμως αριθμό. 

Μπασακίδης: "Στον αγώνα για τον τίτλο τρέχουμε όλοι"

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες λεπτομέρειες για την διοργάνωση. 

"Ο Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας έχει οργανωθεί στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, με σκοπό να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους 300 για τον Ημιμαραθώνιο και στις 150 για τον δρόμο των 5Km. Είναι δηλώσεις συμμετοχής που προέρχονται απ’ όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και περιοχές της Αττικής. Στην οργάνωση του αγώνα συμμετέχουν εθελοντές από αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, ενώ έχουμε και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων με τις χορηγίες τους.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει, ώρα 9 το πρωί μπροστά από το Πανελλήνιο. Αρχικά οι αθλητές θα κινηθούν προς της Ναυαρίνου με κατεύθυνση και αναστροφή στο Ξενοδοχείο Elite, στη Λιμενική Ζώνη, στην Ευαγγελιστρίας και στον Κορδία με κατεύθυνση την πίστα Καρτ όπου θα υπάρχει αναστροφή και επιστρέφοντας μέσω της Σαλαμίνος και τη Λιμενική Ζώνη θα γίνει ο τερματισμός.

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρξει συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές από αθλητικούς συλλόγους θα προστατεύεται η διαδρομή η οποία δεν θα έχει οχήματα στο κομμάτι Ναυαρίνου –Elite και στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει ελεγχόμενη και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας.

Στη Ναυαρίνου από το Πανελλήνιο έως το Ξενοδοχείο Elite από τις 09.0πμ έως 9:30πμ περίπου θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στο τμήμα της διαδρομής επί των οδών Ευαγγελιστρίας και Σαλαμίνος κατά την επιστροφή η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνεται περιστασιακά.

Στο τμήμα από Νέδοντα έως πίστα Καρτ και επιστροφή, η κυκλοφορία θα γίνεται με την προσοχή των οδηγών.

Σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης οι οποίοι θα προσφέρουν στους αθλητές νερό και στερεά τροφή με μεσσηνιακά προϊόντα υψηλής θρεπτικής αξίας, όπως τα σύκα και η σταφίδα.

Για την υγεία των αθλητών θα υπάρχουν στην αφετηρία και σε όλους τους σταθμούς πλήρως οργανωμένα κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού.

Εγγραφές θα γίνονται στο χώρο αφετηρίας, το Σάββατο το απόγευμα από 7 έως 9 μ.μ. και την Κυριακή το πρωί από 7.30 έως την έναρξη του αγώνα. Δηλώσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται και την ημέρα των αγώνων σε περιορισμένο όμως αριθμό και ανάλογα με τα κενά.

Ευχαριστώ τους χορηγούς μας που με πολύ μεγάλη όρεξη και διάθεση προσέφεραν όλα όσα ήταν αναγκαία για την διεξαγωγή του αγώνα αυτοί και βέβαια τους αθλητές των συλλόγων που υποστηρίζουν αυτή την προσπάθειά μας. 

 

Στον αγώνα για τον τίτλο συμμετέχουμε και τρέχουμε όλοι!», τόνισε ο Νίκος Μπασακίδης.