Σάββατο, 08 Οκτώβριος 2016 11:02

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στον τελικό ο Λαζαρίδης - Με Δανιηλίδου οι σημερινοί αγώνες

Γράφτηκε από τον
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στον τελικό ο Λαζαρίδης - Με Δανιηλίδου οι σημερινοί αγώνες

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του "Buca Beach Resort στην Ανάληψη Μεσσήνης, το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο "Ancient Messene Open".

Η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη και σήμερα θα μάθουμε τους πρωταθλητές, μιας και αργά το απόγευμα θα διεξαχθούν οι τελικοί σε όλες τις κατηγορίες (μόνος ο τελικός στο μονό ανδρών ίσως γίνει την Κυριακή το πρωί). Το "παρών" θα δώσει μάλιστα και μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες αθλήτριες στο χώρο του τένις. 

Ο λόγος για τη Λένα Δανιηλίδου, η οποία θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Μεσσηνία για να στηρίξει την προσπάθεια του Γιώργου Λαζαρίδη και του συλλόγου "Δαφοροζώ". Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είναι ο εμπνευστής αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης και ένας από τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος (προκρίθηκε μάλιστα και στον τελικό στο διπλό).

Μιλώντας χθες  στο "Notosport" σ' ένα διάλειμμα των αγώνων, μετέφερε τις εξαιρετικές εντυπώσεις των συμμετεχόντων. 

"Ολα είναι εξαιρετικά. Οι αθλητές έχουν εντυπωσιαστεί από τις εγκαταστάσεις, τις συνθήκες και τις ομορφιές του ξενοδοχείου και της περιοχής. Διότι επισκέπτονται και τα μέρη της Μεσσηνίας. Στόχος είναι αυτό το τουρνουά να καθιερωθεί και να δυναμώσει. Η καλύτερη διαφήμιση είναι οι εξαιρετικές εντυπώσεις που έχουν οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος. Περιμένουμε από τον κόσμο να έρθει να δει και τους τελικούς".  Θυμίζουμε ότι στο εν λόγω τουρνουά το οποίο είναι στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις ITF, συμμετέχουν αθλητές με αναπηρία από  Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σουηδία, Δανία, Ουκρανία, Φιλανδία, Κροατία.

Κάθε μέρα γίνονται πάνω από 15 αγώνες στα 5 γήπεδα του ξενοδοχείου, με τους αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη νίκη και να προσφέρουν δυνατές αναμετρήσεις. 

Στον τελικό του διπλού Λαζαρίδης - Ουάλιν

Την πρόκριση στον τελικό του διπλού ανδρών πανηγύρισε χθες το βράδυ ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο συμπαίκτης του Σουηδός Ντον Ουάλιν. 

Οι δύο αθλητές νίκησαν στον ημιτελικό τους Ιταλούς Ντιέγκο Αμαντόρι και Μάουρο Κουριόλο (6-1, 6-1) και σήμερα θα αναμετρηθούν με τον Διαμαντή και τον Πολωνό συμπαίκτη του Μπαντίνσκι. Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Ακόμα οι Λαζαρίδης - Ουάλιν είχαν νικήσει στο πρώτο ματς με (6-0, 6-0 )τους Μίνο Σταμάτη και Χριστόδουλο Παπαδόπουλο. 

 

Στο μονό ο Γ. Λαζαρίδης ξεκίνησε τους αγώνες την Πέμπτη νικώντας με σετ (0-6, 0-6) το Ντίνο Διαλεκτόπουλο από την Καβάλα. Χθες το πρωί αναμετρήθηκε με τον Αυστριακό Νίκο Λάνγκμαν και ηττήθηκε με (3-6, 3-6) και αποκλείστηκε στη φάση των προημιτελικών.