Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2016 13:35

Στόχος να γίνει θεσμός ο ημιμαραθώνιος Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Πάνω από 300 άτομα έλαβαν μέρος στον 1ο ημιμαραθώνιο δρόμο Καλαμάτας, που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης.

Με τη συμμετοχή τους έστειλαν μήνυμα αθλητισμού και παράλληλα στήριξαν την προσπάθεια της Καλαμάτας για να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Ο χθεσινός αγώνας άλλωστε, μήκους 21 χιλιομέτρων εντασσόταν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού γι' αυτό το σκοπό. 

Στόχος βέβαια είναι να γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή. 

Ο πρώτος αγώνας έγινε με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μία αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή, επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά.

Παράλληλα έγινε και αγώνας 5 χιλιομέτρων στη διαδρομή προκυμαία - ξενοδοχείο Elite - προκυμαία.

Στον ημιμαραθώνιο νικητής αναδείχθηκε ο Βαλεντίνος Δημητρακόπουλος με χρόνο 1 ώρα 22 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ο Λάζαρος Σαντοριναίος με 1 ώρα 23 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα και τρίτος ο Ισίδωρος Παλαμάδας με 1 ώρα, 26 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα. 

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μάτα Κλησάρη, δεύτερη η Σταυρούλα Μπάκα και τρίτη η Βασιλική Μπάκα. Στα 5 χιλιόμετρα στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος, δεύτερος ο Δημήτρης Πασσιάς και τρίτος ο Δημήτρης Ρούτσης. Στις γυναίκες πρώτη η Νικολέτα Παναγούλια, δεύτερη η Γεωργία Φασουλοπούλου και τρίτη η Χριστίνα Κωτσιοπούλου.

Οι διοργανωτές βράβευσαν και τους νικητές ανά ηλικιακές κατηγορίες. Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αγώνα και δήλωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα γίνει πιο δυνατός.