Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 16:20

Πεζοπορία του Ευκλή στην ορεινή Αρκαδία

Γράφτηκε από τον
Πεζοπορία του Ευκλή στην ορεινή Αρκαδία

Οι πεζοπόροι του Ευκλή Καλαμάτας εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή στο μονοπάτι Βλαχοκερασιάς στο Δάσος Σκυρίτιδας στην Ορεινή Αρκαδία.

Οι περιηγητές-πεζοπόροι του Ευκλή συμμετείχαν σε κοινή 7ωρη πεζοπορία που είχε διοργανώσει η Αθηναϊκή ομάδα '' Απόδραση στη Φύση'' και ο Φώτης Θεοχάρης, ο οποίος προσκαλεί σε κοινές δράσεις τον Καλαματιανό Σύλλογο.

Η ανακοίνωση του Ευκλή αναφέρει: Η Βλαχοκερασιά (Πέρα Κερασιά) είναι Παραδοσιακός Οικισμός της Δημοτικής Ενότητας Σκυρίτιδας του Δήμου Τριπόλεως στα 960 μ. υψόμετρο στην Ορεινή Αρκαδία, 23 χλμ. από την Τρίπολη. Το Δάσος Σκυρίτιδας είναι κατάφυτο από πυκνή βλάστηση με πλατάνια, καστανιές, καρυδιές και κερασιές. Οι πολλοί νερόμυλοι και οι νεροτριβές εξυπηρετούσαν άλλοτε όχι μόνο τη Βλαχοκερασιά, αλλά και τα χωριά μέχρι την Τεγέα. Ο τόπος ήταν πάντα κατοικημένος. Οι αρχαίοι κάτοικοι, οι Σκυρίτες, ήταν ονομαστοί πολεμιστές. Τα πλούσια ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης από την περιοχή φιλοξενούνται στο Μουσείο της Τεγέας. Το μονοπάτι της Βλαχοκερασιάς είναι ιδανικό για πεζοπορία το Φθινόπωρο, όλο μέσα σε πυκνή βλάστηση, στο διάβα τους συνάντησαν ποτάμια, πηγές, πλατάνια, καστανιές και καρυδιές". 

 

Οι καλαματιανοί πεζοπόροι ευχαρίστησαν θερμά τους φιλόξενους κατοίκους της Βλαχοκερασιάς που τους καλημέρισαν με χαμόγελα, τον αρχηγό της ομάδας ''Απόδραση στη Φύση'' Φώτη Θεοχάρη και τα μέλη της Διοίκησης του Σ.Π.Ο.Κ. ''Ευκλής'' Ελένη Οικονομοπούλου (Α' Αντιπρόεδρο και Έφορο δημοσίων σχέσεων) καθώς και τον Ανάργυρο Βλάχο (Αναπληρωτή εφόρου πεζοπορίας), που τους έδωσαν την δυνατότητα, να γνωρίσουν αυτό το εξαίρετο μονοπάτι.