Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2013 13:56

Από την Καλαμάτα στο παγκόσμιο της Νέας Ορλεάνης ο 15χρονος Χρήστος Οικονόμου

Γράφτηκε από τον

Από την πίστα καρτ «San Nicolas» και την Καλαμάτα, στη Νέα Ορλεάνη της Αμερικής! Ο Καλαματιανός οδηγός Χρήστος Οικονόμο στα 15 μόλις χρόνια του θα περάσει στα σύνορα της Ελλάδας για να συμμετέχει σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση.


Ο μαθητής της β' Λυκείου κατέκτησε την πρώτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα της "ROTAX MAX CHΑLENGE" που διεξήχθη στον Άγιο Στέφανο στην Αθήνα στα μέσα του Σεπτέμβρη και πήρε το εισιτήριο για να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο. Συγκεκριμένα στις 13-16 Νοεμβρίου θα αγωνιστεί μαζί με μεγάλα ονόματα  του μηχανοκίνητου αθλητισμού  στον παγκόσμιο τελικό "ROTAX MAX CHALENGE" που θα γίνει στην Αμερική, όπου θα κοντραριστεί με τους νικητές των πρωταθλημάτων 75 συνολικά χωρών  που θα συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο νεαρός οδηγός ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην πίστα καρτ  "San Nicolas" και από εκεί έχοντας πάρει τις σωστές βάσεις της αγωνιστικής οδήγησης, στο ντεμπούτο του στέφθηκε νικητής το 2008 στην κατηγορία ΜΙΝΙ ενώ πέρυσι κέρδισε την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κατηγορία "ROTAX JUNIOR MAX CHALLENGE".

Σεμινάριο καρτ
στην Καλαμάτα

Όσοι ενδιαφέρονται να μυηθούν στον κόσμου του καρτ και να πάρουν πληροφορίες αγωνιστικής οδήγησης από έναν πρωταθλητή, μπορούν να πάνε
στην πίστα καρτ «San Nicolas» το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, όπου ο Οικονόμου θα παραδώσει δωρεάν σεμινάριο από τις 12 μ. έως τις 8 μ.μ.
Να σημειωθεί ότι από το 2013 το καρτ θεωρείτε άθλημα και υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ο οδηγός για να λάβει μέρος σε αγώνες πρέπει να διαθέτει δελτίο αθλητή.