Κυριακή, 16 Οκτώβριος 2016 13:52

Νέους φίλους αποκτά το μπριτζ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ολο και περισσότερους φίλους αποκτά το μπριτζ στην Καλαμάτα, με τον τοπικό όμιλο να δίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει το κατεξοχήν πνευματικό αυτό άθλημα, το οποίο μάλιστα είναι αναγνωρισμένο επίσημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μαθήματα αρχαρίων από τον τοπικό όμιλο

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας θα διοργανώσει και φέτος μαθήματα αρχαρίων τα οποία θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτωβρίου και θα γίνονται κάθε Σάββατο. 

Το "Notosport" επισκέφθηκε το "Φαραί Παλάς" όπου διεξάγονται κάθε Τετάρτη οι ημερίδες του ομίλου και μίλησε με μέλη της διοίκησης αλλά και παλιούς και νέους παίκτες του ΟΑΜΚ, οι οποίοι μίλησαν για το μπριτζ και κάλεσαν τον κόσμο να γνωρίσει το άθλημα. 

Ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Κατσίποδας τόνισε για το φετινό εγχείρημα του ομίλου: 

"Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. και θα γίνονται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Καλούμε όλους τους Καλαματιανούς να περάσουν για να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο του μπριτζ. Επιπλέον, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο όμιλος μας θα κάνει μαθήματα για παιδιά μέχρι 15 ετών. Τα μαθήματα αυτά θα ξεκινήσουν στα μέσα του Νοεμβρίου". 

Ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πλέον εκπροσωπεί το Καλαματιανό μπριτζ στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ καθώς πρόσφατα εκλέχθηκε στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο της. Μάλιστα είναι το μόνο μέλος που εκπροσωπεί την επαρχία καθώς ο πρόεδρος του συμβουλίου είναι από την Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα μέλη από την Αττική. "Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για την διάδοση του αθλήματος", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος που ήταν πρόεδρος του ΟΑΜΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια. 

Ο Θανάσης Καλογερόπουλος δήλωσε ενθουσιασμός από το παιχνίδι: 

"Παίζω τρία χρόνια μπριτζ. Είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι, το καλύτερο που έχω παίξει. Επιπλέον, γνωρίζεις νέους ανθρώπους και κάνεις νέους φίλους, βρίσκεσαι σε ένα όμιλο που έχει αρκετά καλές συνθήκες και παίζουμε σε ένα πολύ ωραίο χώρο. Γενικά ότι γίνεται εδώ το βλέπουμε με θετική προοπτική, ελπίζουμε να προσελκύσουμε και νέο κόσμο να ανανεωθεί ο όμιλος και να πάμε όσο το δυνατό καλύτερα τα επόμενα χρόνια". 

Η Χριστίνα Αγγελοπούλου παίζει μόνο ένα χρόνο μπριτζ, το οποίο και βρίσκει συναρπαστικό: 

"Ξεκίνησα πέρυσι να παίζω μπριτζ. Είχα ακούσει για αυτό από φίλους και είναι πραγματικά από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια που μπορεί να παίξει κάποιος. Αυτό που συναρπάζει εμένα είναι ότι όταν πιστεύεις ότι κάπως το μαθαίνεις, τόσο ανακαλύπτεις το τεράστιο εύρος του και ότι έχει πάρα πολλά πράγματα να μάθεις. 

Η Γιώτα Νικολοπούλου είναι πιο έμπειρη παίκτρια ωστόσο τονίζει πως όσο παίζεις πάντα υπάρχουν νέα πράγματα για να μάθεις: "Παίζω μπριτζ από το 2007 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με αυτό το παιχνίδι γιατί υπάρχει κοινωνικότητα και το μυαλό δουλεύει συνεχώς. Οταν νομίζεις ότι το έχεις μάθει, βλέπεις ότι όσο μεγαλώνεις μαθαίνεις και περισσότερα πράγματα".

 

Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του τόνισε: "Παίζω ένα χρόνο μπριτζ. Είμαι νέος παίκτης και αυτό που με έχει εντυπωσιάσει πάρα πολύ είναι ο καινούργιος τρόπος επικοινωνίας που αποκτάς με το συμπαίκτη και με τους αντιπάλους - πέρα από την όλη στρατηγική που χρειάζεται να έχεις στο παιχνίδι - και νομίζω ότι ο τρόπος επικοινωνίας στις μέρες μας είναι σημαντικός".