Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 17:29

Αλλαγές στην ανοικτή θάλασσα μετά το θάνατο κολυμβητή στο Χονγκ Κονγκ

Γράφτηκε από τον

Τη δέσμευση να επανεξετάσει τους κανονισμούς ασφαλείας των αγώνων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα ανέλαβε η FINA, μετά το θάνατο ενός ερασιτέχνη αθλητή σε αγώνα που έγινε στο Χονγκ Κονγκ.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος συμμετείχε σε μαζικό αγώνα 1.500μ., ανασύρθηκε αναίσθητος από τη θάλασσα και κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ μία γυναίκα 59 ετών έχασε επίσης τις αισθήσεις της και συνεχίζει να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Θα προβούμε σε μία εξονυχιστική εξέταση του τραγικού συμβάντος, καθώς και των συνθηκών ασφαλείας και οργάνωσης των μελλοντικών μαζικών διοργανώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεθνής ομοσπονδία υγρού στίβου.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ, στον αγώνα υπήρχαν 120 ναυαγοσώστες για περίπου 3.000 αθλητές, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα μικρός. Πιθανότατα οι διοργανωτές αιφνιδιάστηκαν από την αύξηση της συμμετοχής κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες επιτήρησης.

Στον εν λόγω αγώνα του Χονγκ Κονγκ συμμετείχαν και μεγάλα ονόματα του open water, όπως η Ολλανδή «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, η οποία και κέρδισε την κούρσα των γυναικών. Στους άνδρες πρώτευσε ο Αμερικανός Τσαρλς Πίτερσον.

Πηγή: sentragoal.gr