Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 14:57

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Night Run για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Night Run για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα

Για δεύτερη φορά το τμήμα στίβου του Ακρίτα θα διοργανώσει νυχτερινό αγώνα δρόμου στην παραλία της Καλαμάτας.

Το Night Run θα γίνει στο γνωστό "χιλιόμετρο" στις 6 το απόγευμα της Κυριακής και θα είναι μια εκδήλωση με αθλητικό, εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό κομμάτι μιας και θα είναι αφιερωμένο στο Ειδικό Σχολείο. 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στο Cosmos Center και στο Fitness Center, ενώ θα γίνονται και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα την Κυριακή. Το κόστος συμμετοχής θα είναι 5 ευρώ. 

Σήμερα οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και των υποστηρικτών της διοργάνωσης παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά όπου αναφέρθηκε στην Κυριακάτικη εκδήλωση. 

O έφορος του τμήματος στίβου του Ακρίτα Πέτρος Παπαδόπουλος τόνισε: "Είναι μια εκδήλωση αθλητικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος. Περιλαμβάνει δρομικό και ψυχαγωγικό κομμάτι, απευθύνεται στην οικογένεια και έχει χαρακτήρα αθλητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό καθώς μέρος των χρημάτων θα πάνε στο Ειδικό Σχολείο. Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος γύρω από το Ειδικό Σχολείο". 

Το αθλητικό κομμάτι θα περιλαμβάνει δρόμο 1000 μετρώ για παιδιά και 4000 μέτρων για τους μεγάλους ενώ θα υπάρχει και δυναμικό βάδισμα. Θα συμμετέχει ο Άθλος Καλαμάτας, η Αγγελική Αγγελοπούλου με κομμάτι χορού καθώς και γυμνάστριες fitness με ζούμπα για παιδιά. 

Είναι κάτι άκρως πρωτότυπο και εντυπωσιακό και θα γίνει για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα, Ήταν ιδέα του κ. Φώτη Μπουγά να αφιερωθεί η εκδήλωση στο Ειδικό Σχολείο. 

Ο κόσμος μπορεί να προμηθευτεί τους φακούς στα καταστήματα Cosmos Center. Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει ή ακόμη και να παρακολουθήσει απλά την διοργάνωση". 

Η Φωτεινή Κατσά, ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου, σημείωσε: Χαιρετίζουμε την εκδήλωση που θα γίνει στην παραλία και θα δώσει ζωντάνια εν μέσω φθινοπώρου. Ευχαριστούμε το τελωνείο και το κεντρικό Λιμεναρχείο και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην σημαντική αυτή διοργάνωση.

Ο εκπρόσωπους του Ειδικού Σχολείου Μανώλης Κωνστάνταρος από την πλευρά του τόνισε: 

"Η εκδήλωση έχει αθλητικό χαρακτήρα, στηρίζει οικονομικά το σχολείο αλλά το πιο σημαντικό κομμάτι είναι το κοινωνικό. Πέρα από την ανάγκη για οικονομική στήριξη για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου, δίνεται το μήνυμα για κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη ενώ είναι σημαντικό ότι θα συμμετέχουν παιδιά. Πρώτος στόχος μας είναι η κοινωνική ένταξη κάτι που ξεκινά από την ενημέρωση του συνόλου, στην οποία συμβάλλει η διοργάνωση".

Ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Φώτης Μπουγάς σημείωσε: "Στηρίζουμε τον αγώνα που συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου. Το μήνυμα του σχολείου είναι πως είναι ανοικτό στην κοινωνία. Θα υπάρχουν οικογένειες και παιδιά στην εκδήλωση. Βασικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια των παίδων, οπότε μην φοβηθεί κανείς να τρέξει με τα παιδιά του στην προκυμαία. Στηρίζουμε τις διοργανώσεις του Ακρίτα και όλες τις αθλητικές διοργανώσεις στην περιοχή μας".